Președintele instanței supreme: Nu se impune o lege a grațierii. D. Șova și V. Hrebenciuc și-ar fi dorit o astfel de lege

Data publicării:
livia stanciu inalta curte iccj-1

Nu m-a contactat nimeni. Nu pot să impiedic oamenii să vorbească despre ministrul Justiției. Fiecare e liber să facă ascest lucru. Și presa vobeste de bine sau de rău. N-am ce să fac decât să iau act”, a declarat Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei.

Din stenograma dialogului Viorel Hrebenciuc-Dan Şova rezultă că Ministrul Justiţiei urma să fie contactat pentru a retrage articolul privind intervenţia politică:

V. Hrebenciuc: Şi mai e legea 78. Boss, în 2000, atunci am aprobat-o ca tâmpiţii. Năstase a fost prima victimă a acestei legi. E un articol 13 care spune aşa: influenţarea în calitate de şef.

D. Şova: Vreau să vă spun un lucru: când am vorbit cu câţiva judecători mi-au spus: Puişor, dăm ce aţi reglementat voi.

V. Hrebenciuc: Exact.

D. Şova: Dar trebuie pornită de la Ministerul Justiţiei, cu inteligenţă.

V. Hrebenciuc: Vezi că poate să fie şi avantajul tău.

D. Şova: Da, dar pentru asta ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta.

Sursa: referat DNA

Legea negociată telefonic a fost clasată, astăzi, de către preşedintele instanței supreme, Livia Stanciu.

Nu se impune o lege a amnistiei, nicio lege de graţiere şi nici abrogarea dispoziţiilor lui 13, nici 13 indice 1, nici 13 indice 2, din legea 78 pe 2000”, a spus Livia Stanciu.

Reamintim, principalul actor al înregistrărilor DNA, Viorel Hrebenciuc, este cercetat în trei dosare. Acesta este urmărit penal pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi abuz în serviciu. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri