Prim procurorul adjunct al Parchetului Buftea, arestat după ce a cerut bani şi alimente de la soţia unui acuzat

Data publicării:
catuse2

Aurelia

Actualizare 22.41. Procurorii DNA au obţinut mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele prim-procurorului adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, Lora Constantinescu, reţinută sâmbătă pentru că ar fi pretins şi primit bani şi bunuri pentru a interveni pentru o persoană cercetată. Decizia, emisă sâmbătă de Curtea de Apel Bucureşti, nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la instanţa supremă.

__________

Lora Constantinescu, prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, este acuzată de trafic de influenţă, anunţă DNA.

Anchetatorii au stabilit că, în perioada februarie – mai 2013, Constantinescu Aurelia Lora, în calitatea sa de procuror, ar fi pretins de la o persoană denunțătoare, prin intermediar, mai multe sume de bani primind, în mod direct suma totală de 4.500 de lei, precum și produse alimentare și nealimentare. În schimb, ar fi promis să își exercite influența pe care pretindea că o avea asupra unor procurori de la altă unitate de parchet și asupra unor polițiști, astfel încât să fie ameliorată situația juridică a soțului denunțătoarei.

Acesta era cercetat în două dosare, de către organele de poliție pentru infracțiunea de furt de autovehicule, respectiv de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru infracțiunea de dare de mită. În cel de-al doilea dosar, soțul denunțătoarei avea să fie trimis în judecată în stare de arest preventiv.
În 15 mai, magistratul ar fi pretins de la persoana denunțătoare, prin intermediar, o nouă sumă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei și două cartușe de țigări.
Două zile mai târziu, a primit de la persoana denunțătoare suma de 3.000 lei și două cartușe de țigări, fiind prinsă în flagrant de procurorii anticorupție.

DNA a solicitat Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii să încuviinţeze arestarea preventivă a acesteia.

Astăzi, Aurelia Lora Constantinescu a fost reţinută, urmând să fie prezentată la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri