Prima declarație a lui Radu Mazăre după ce a fost adus în România

Data actualizării: Data publicării:
radu-mazare-otopeni-1

Fostul primar al municipiului Constanța, Radu Mazăre, a transmis un comunicat de presă, în care spune că a fost condamnat pe nedrept și că este mândru de „tot ce a făcut în viață”. Este prima reacție a lui Radu Mazăre după ce a fost readus în țară din Magadascar, pentru a ispăși o pedeapsă de 9 ani de închisoare cu executare.

Radu Mazăre spune că este mândru de ceea ce a făcut în viață, atât în România, cât și în Madagascar, unde spune că a „construit un resort într-o junglă sălbatică, doar cu localnici inimoși, fără utilaje și facilități”.

El susține că a primit o condamnare „nedreaptă și revoltătoare”.

Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenței și deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo voi face pușcărie. Eu consider că nu asta este justiție. E doar o bătaie de joc!

După ce am făcut pușcărie în Madagascar, acolo unde apelul deținuților se făcea într-o curte cu pământ și mizerie pe jos, unde 1400 de oameni stăteam în genunchi și cu mâinile la ceafă, fără paturi și toalete, crede oare cineva că nu o supraviețuiesc în pușcăriile din România? Mă voi descurca onorabil și demn!”, scrie Radu Mazăre.

Mazăre a fost condamnat definitiv în februarie 2019 în dosarul retrocedărilor fictive de terenuri de pe faleza din Constanţa la 9 ani de închisoare. E a depus contestaţie în anulare.

Fostul primar al Constantei a fugit din România, unde se afla sub control judiciar, pe 30 decembrie 2017, şi a ajuns în Madagascar, unde avea afaceri. El a acuzat la momentul fugii presupuse presiuni politice şi spunea că a cerut azil politic în Madgascar.

Mazăre a fost repatriat luni seara și dus în penitenciarul Rahova. Azi a fost adus la Înalta Curte, unde instanța i-a confirmat mandatul de arestare într-un alt dosar, în care are o condamnare la 9 ani și 10 luni de închisoare cu executare, în primă instanță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri