Prima întâlnire cu poliţistul pedofil. Familiile copiilor agresaţi au fost îngrozite

Data actualizării: Data publicării:
180125_EUGEN_STAN_politist pedofil PARCHETUL_GENERAL001_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Eugen Stan. Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Părinţii copiilor abuzaţi de fostul poliţist din Bucureşti acuzat de agresiuni sexuale au stat astăzi faţă în faţă pentru prima dată cu bărbatul de 45 de ani. Confruntarea a avut loc în sala de judecată, la primul termen al procesului în care acesta îşi va afla pedeapsa pentru molestarea a 18 victime cu vârste între 5 şi 38 de ani. Familiile copiilor au fost îngrozite: individul a fost extrem de calm în faţa lor şi a cerut să fie eliberat din arest.

Florentina Sârbu - mama victimelor: „Nu mă aşteptam să fie atât de calm, de liniştit, să aibă arest la domciliu. Nu mi se pare normal. El este un pericol public pentru copiii noştri şi nu ştiu poate îi trece să se răzbune”.

A fost prima dată când părinţii victimelor lui Eugen Stan s-au întâlnit faţă în faţă cu agresorul copiilor lor. Fostul poliţist a fost prins după ce a agresat doi fraţi, o fetiţă în vârstă de cinci ani şi pe fratele ei de 9 ani în liftul blocului în care locuiau. În declaraţiile date procurorilor, individul a spus că s-a învoit de la muncă in acea zi pentru a-şi rezolva probleme personale. În timp ce îşi vizita un prieten i-a observat pe cei doi copii.

Eugen Stan îşi recunoaşte faptele: „M-am uitat la fetiţă şi mi s-a părut că este simpatică, motiv pentru care m-am aplecat la nivelul ei, am întrebat-o dacă merge la şcoală sau la grădiniţă iar ea mi-a răspuns că merge la grădiniţă. Am început să o pup părinteşte pe frunte şi pe obraji pe fetiţă, după care l-am pupat şi pe băieţel pe obraz".

Rechizitoriul mai arată că, iniţial, Eugen Stan a declarat că este posibil ca din greşeală să o fi pupat pe gură pe fetiţa de 5 ani. Mama celor doi minori spune că şi acum copii sunt afectaţi, chiar dacă au trecut opt luni de la abuz.

Florentina Sârbu - mama victimelor: „I-a afectat, am închis şedinţele cu psihologul de dragul lor pentru că nu mai voiau să vorbească şi am zis că cea mai bună şedinţă este cea cu familia, să începem să reintrăm pe făgaşul normal”.

Fostul agent de la Brigada Rutieră a cerut instanţei să fie evaluat psihiatric.

Vlad Hosu - avocatul familiei: „Ar fi foarte pertinent în cauză, să se efectueze şi o expertiză medico-legală psihiatrică probabil având la finalitate pentru a se stabili dacă această persoană, în momentul în care a comis aceste fapte, avea sau nu discernământ”.

Eugen Stan este acuzat că a comis în total 18 agresiuni sexuale cu minori şi nu numai. O femeie îl acuză că în anul 2016 a urmărit-o în scara blocului unde ar fi intenţionat să o agreseze sexual. Atunci poliţistul se afla în uniforma de serviciu, spun martorii care au intervenit în timp util.

FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri