VIDEO Prima reacție a lui Dragnea după acuzațiile aduse de DNA

Data actualizării: Data publicării:
170925_PSD_BPN_49_dragnea INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Președintele PSD, Liviu Dragnea, spune că nu are nicio legătură cu Tel Drum, în ciuda acuzațiilor pe care i le aduce DNA.

Resping categoric toate acuzațiile. Nu am legături financiare, patrimoniale, cu acea societate comercială. În rest vom vedea pe ce se bazează aceste afirmații”, a spus el într-o conferință de presă.

O parte din cele relatate astăzi au mai fost cercetate o dată. Sunt curios ce grup infracțional am constituit”, a adăugat el.

„S-a vorbit în acel comunicat de multe lucruri neadevărate. De ce le-au pus acolo fără să le verifice nu știu”, a mai spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat, pentru fapte comise pe vremea când conducea CJ Teleorman, de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene și două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase pentru sine sau pentru altul. În același dosar, sunt urmăriți penal doi apropiați ai lui Dragnea, Marian Fișcuci și Petre Pitiș. Despre primul, anchetatorii spun că este „acționar majoritar (scriptic) al Tel Drum SA” și îl acuză de constituirea unui grup infracțional organizat.

Suspectul Liviu Nicolae Dragnea, președinte al Consiliului Județean Teleorman, a inițiat un grup infracțional organizat care acționează și în prezent și din care au făcut și fac parte funcționari ai instituțiilor din administrația publică și persoane din mediul de afaceri. Grupul inițiat în anul 2001 are ca principal scop obținerea, în mod fraudulos, a unor sume importante din contractele finanțate din fonduri publice (naționale și europene), prin comiterea unor infracțiuni de abuz în serviciu, de fraudare a fondurilor europene, de evaziune fiscală, spălarea banilor și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri