Prima reacție a lui Eugen Nicolicea, după ce Iohannis a refuzat să-l numească ministru al Justiției

Data publicării:
Eugen Nicolicea și Florin Iordache
Eugen Nicolicea și Florin Iordache Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Eugen Nicolicea, propus de PSD pentru a ocupa funcția de ministru al Justiției, spune că președintele Klaus Iohannis continuă să încalce Consituția, pentru că refuză remanierea guvernamentală decisă de coaliția PSD-ALDE.

171016_COMISIA_JURIDICA_eugen nicolicea si florin iordache_01_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

După ce Klaus Iohannis a refuzat toate propunerile de miniștri făcute de PSD, Eugen Nicolicea a declarat că președintele „și-a permis să încalce în continuare Constituția”.

„Restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională. Pentru acest motiv nu (ar trebui să facă PSD restructurare guvernamentală - n.r.). După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu e prima dată când încalcă deciziile CCR. A făcut-o bine. Punct. A încălcat ultima decizie a CCR. Pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia”, a declarat Eugen Nicolicea, miercuri, la Parlament, potrivit Mediafax.

Nicolicea a mai adăugat că nu a discutat cu liderul PSD Liviu Dragnea, nici cu premierul Viorica Dăncilă, după ce Klaus Iohannis a respins numirea lui în fruntea ministerului Justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri