Prima reacție a lui Liviu Dragnea după ce ICCJ a anunțat data pronunțării sentinței definitive

Data actualizării: Data publicării:
liviu dragnea miting psd targoviste inquam octav ganea 20190519124741_OGN_0993-01
Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, într-un interviu la Adevărul LIVE, că nu are emoții privind sentința pe care Înalta Curte o va da pe 27 mai, în dosarul angajărilor fictive, la doar o zi după alegerile europarlamentare și referendumul pentru Justiție, ambele programate pe 26 mai.

Întrebat dacă se așteaptă să se dea sentința pe 27 mai, Liviu Dragnea a răspuns că nu are emoții și a susținut în continuare că în dosarul său nu există nicio probă care să îl incrimineze.

Liviu Dragnea: „Eu nu mai am de mult emoţii, pentru că sunt complet nevinovat. Ce va decide instanţa, vom vedea. Nu poate nimeni să oprească specualţiile cu aceste coincidenţe. În aceeaşi zi, CCR trebuia să judece o speţă destul de clară, la fel şi ICCJ. O să vedem pe 27 mai.”

Întrebat dacă nu face o legătură între alegeri şi sentinţa respectivă, el a spus: "Nu mai e cazul să o fac eu pentru că s-a tot făcut ieri şi o să se facă în zilele următoare. Am văzut pe multe site-uri şi mulţi cunoscători, între ghilimele, sau posesori de informaţii care legau sentinţa de rezultatul votului... Ce am observat eu - că de o perioadă de timp, nu se mai feresc, adică îşi asumă sau se asumă faptul că sunt decizii politice. Nu se mai vorbeşte de decizii bazate pe probe, care nu există, nu se mai vorbeşte de decizii care trebuie să ţină cont de Constituţie, care trebuie să ţină cont de lege, ci doar de decizii politice".

Președintele PSD s-a declarat bucuros că nu au venit la Înalta Curte „toți cei care voiau să vină să mă susțină”, spunând că persoanele care au venit să îl conteste fac presiuni „fără perdea” la adresa judecătorilor.

Liviu Dragnea: „Sunt bucuros că n-au venit toţi cei care voiau să vină să mă susţină. Era vorba de 10-15.000 de oameni care voiau să vină. Am aflat şi i-am oprit, pentru că nu voiam să apară incidente. Ceilalţi sunt aceiaşi pe care îi vedem şi la mitinguri, aceiaşi care au făcut mereu presiune şi care sunt preluaţi de anumite site-uri pentru că ceea ce s-a întâmplat, nu numai în cazul meu, şi în alte cazuri, este o presiune fără perdea şi ameninţări la adresa judecătorilor. Atât la adresa judecătorilor de la Curtea Constituţională, cât şi la adresa judecătorilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ceea ce mi se pare profund nelegal şi acţiuni care au rolul de a influenţa justiţia. Dar, dând la o parte cazul acesta punctual, noi constatăm un nivel de radicalizare şi de divizare a societăţii destul de pronunţat, din păcate. Şi, dacă ar fi să discutăm despre cauze, tot timpul, în orice societate oamenii preiau violenţa limbajului de la vârful politicii.”

ICCJ amână pentru 27 mai pronunţarea în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea este acuzat de instigare la abuz în servicium fiind condamnat în primă instanţă la 3 ani şi şase luni de închisoare. DNA a cerut, însă o pedeapsă mai mare, orientată spre medie.

Instanţa va pronunţa decizia a doua zi după alegerile europarlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri