Prima reacție a Mihaielei Iorga, procurorul care a instrumentat dosarul Microsoft, după ce toți miniștrii au scăpat de acuzații

Data actualizării: Data publicării:
mihaiela iorga

Direcția Națională Anticorupție a anunțat joi, 1 februarie 2018, că a clasat acuzațiile aduse celor 7 miniștri din dosarul Microsoft, întrucât presupusele fapte ales acestora s-au prescris.

Şapte foşti miniştri, acuzaţi de tunul din afacerea Microsoft, nu vor mai răspunde în faţa legii. Procurorul care a preluat ancheta, după plecarea Mihaielei Moraru Iorga din DNA, a descoperit că supecţii au fost puşi sub acuzare după ce infracţiunile s-au prescris. Procurorul şef al DNA a cerut Inspecţiei Judiciare să verifice dacă procurorul care a instrumentat iniţial dosarul Microsoft a respectat normele de procedură penală.

Pe de altă parte, Mihaiela Iorga, procurorul care a instrumentat dosarului Microsoft, susţine că nu are ce să îşi reproşeze privind activitatea în această cauză, menţionând că şi-a făcut treaba. Precizarea, după clasarea acuzaţiilor în privinţa mai multor foşti miniştri, ca urmare a prescripţiei.

"Prescripţia trebuie să ştii să o calculezi şi trebuie să stabileşti corect momentul consumării infracţiunii, momentul epuizării infracţiunii. Ce să-mi reproşez eu? Eu, până la momentul la care am predat dosarul, mi-am facut treaba. De acolo, nu ştiu ce s-a întâmplat şi nu am ce să comentez. Dar ar fi trist să clasezi cauza pentru dorinţa de a face rău cuiva", a declarat, la solicitarea MEDIAFAX, Mihaiela Iorga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri