Prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete, respinsă în justiţie

Data actualizării: Data publicării:
ciocan justitie ciocanel sentinta judecatori foto facebook elena udrea 21 08 2015

O instanță a respins prima solicitare de anulare a protocoalelor secrete dintre Parchetul General și SRI. Judecătorii de la Curtea de Apel București spun că protocolul nu este un act administrativ în sensul legii contenciosului administrativ.

Decizia nu este, însă, definitivă.

Solicitarea de anulare a fost formulată de Flore Mircea Călin şi Benyatov Vadim Don.

Cei doi au fost condamnați definitiv acum trei ani, pentru că au încercat să obţină şi să divulge de informaţii secrete din domeniul energetic, care ar fi putut să pericliteze securitatea statului român. Este vorba de celebrul dosar al așa-ziselor privatizări strategice.

Chestiunea protocoalelor secrete dintre SRI și diverse instituții este tot mai invocată de liderii puterii, care denunță ilegalități și vor ca pe acest temei să fie anulate anumite sentințe.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a afirmat vineri seara, după CEx, că nimeni nu a reuşit să răspundă la o întrebare esenţială: care e de fapt rezultatul acelor echipe mixte, ce se întâmplă cu probele „obţinute nelegal, care au făcut ca mulţi români să fie condamnaţi pe nedrept, pe baza unor protocoale nelegale”.

„Nimeni nu a putut răspunde la întrebarea cum ridicăm presiunea de pe judecători, ca să avem garanţia că nu judecă după presiuni. Dacă rezolvarea e prin amnistia prin Guvern, să o dea. Prin Parlament? Sunt de acord”, a punctat Liviu Dragnea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri