Primarul Bacăului rămâne în arest. Edilul ar fi influenţat martori în dosarul în care este acuzat de luare de mită

Data publicării:
stavarache1

Primarul Bacăului, Romeo Stavarache, va fi cercetat în stare de arest şi în continuare. Edilul, suspectat că a primit mită peste 2,3 milioane de lei de la mai mulţi oameni de afaceri, s-a prezentat luni în fața magistraților de la Curtea de Apel Bacău.

FOTO: Facebook.com/Romeo-Stavarache

ACTUALIZARE Potrivit Digi24 Iaşi, Romeo Stavarache va fi cercetat şi în continuare în stare de arest, au decis luni judecătorii Curţii de Apel Bacău. Edilul solicitase anchetarea în libertate.

Nu este pentru prima oară când edilul încerca să scape de arest. Iniţial, instanţa hotărâse ca Romeo Stavarache să fie cercetat în stare de libertate, sub control judiciar. Îi era interzis să ia legătura cu alte persoane inculpate în dosar și i se cerea să se prezinte la parchet și la instanțe ori de câte ori este chemat.

În timp ce era monitorizat de DNA, Romeo Stavarache ar fi încercat însă să influențeze mai mulți martori. Drept urmare, procurorul de caz a cerut Curții de Apel Bacău un nou mandat de arestare pe numele primarului, iar instanţa a admis solicitarea.

Edilul a fost trimis în judecată pentru cinci infracţiuni de luare de mită. În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte două persoane. Potrivit DNA, între 2008 şi 2011, Romeo Stavarache ar fi cerut şi primit de la patru oameni de afaceri suma de 2,3 milioane de lei, prin intermediul mai multor firme şi asociaţii sportive.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri