Primarul Brașovului, cercetat sub control judiciar

Data actualizării: Data publicării:
George Scripcaru - Foto Andrei Paul Primaria Municipiului Brasov

Primarul Brașovului, Gheorghe Scripcaru, este acuzat de abuz în serviciu și participație improprie la abuz în serviciu. Procurorii DNA l-au plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

George Scripcaru - Foto Andrei Paul Primaria Municipiului Brasov
Foto: Andrei Paul - Primăria Municipiului Brașov

Procurorii spun că l-a determinat pe directorului general al unei societăți din subordinea primăriei să-și încalce atribuțiile de serviciu și să cumpere, în perioada 2007-2015, patru autoturisme marca Skoda Superb care au fost puse apoi la dispoziția primăriei Brașov.

Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)”, spuun procurorii.

Pentru a ascunde faptul că folosea mașinile în interes personal, Scripcaru i-a cerut aceluiași director ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele vreunui angajat, care astfel să fie sancționat contravențional în locul edilului.

Acest lucru chiar s-a întâmplat, spun procurorii: un angajat al societății respective a fost sancționat, în martie 2009, cu 120 de lei și două puncte de penalizare, pentru depășirea vitezei în localitate. De fapt, la volanul mașinii s-ar fi aflat George Scripcaru.

Potrivit DNA, societatea din subordinea primăriei a fost prejudiciată cu 630.567,28 lei - valoarea celor patru mașini cumpărate și cheltuielile de întreținere.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri