Primarul Buzăului, trimis în judecată de DNA

Data publicării:
Constantin Boscodeala-Mfax 1

Primarul județului Buzău, Constantin Boșcodeală, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial.

Constantin Boșcodeală este primar al Buzăului din 1996. El este și președinte al PSD Buzău.

În cele mai recente declarații de avere și de interese, din iunie 2013, Constantin Boșcodeală a menționat că deține mai multe terenuri, trei apartamente, două case de locuit și două mașini, însă nu a menționat veniturile din conturi, obligat fiind să declare veniturile care depășesc însumat 5.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului, între anii 2002 și 2008, inculpatul Constantin Octavian Boșcodeală, în calitate de primar al municipiului Buzău, a acordat unor asociații sportive, persoane juridice non profit, în mod ilegal, fonduri nerambursabile din bugetul local și le-a asigurat folosința gratuită a Complexului Sportiv Gloria Buzău. Beneficiarii finali ai acestor sume și ai dreptului de a folosi complexul sportiv sunt societăți comerciale aflate în diverse raporturi juridice cu asociațiile sportive.

În urma deciziilor sale, bugetul local al municipiului Buzău ar fi fost prejudiciat cu suma de aproximativ 2,2 milioane de lei.

Până la finalizarea cercetărilor, Consiliul Local al Municipiului Buzău nu s-a constituit parte civilă în procesul penal. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri imobile aparținând primarului.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Brașov, instanță desemnată pentru judecarea cauzei, la cererea procurorilor, de către Înalta Curte de Casație și Justiție.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri