Primarul comunei Deveselu, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită

Data actualizării: Data publicării:
ion aliman, primarul comunei deveselu

Primarul comunei Deveselu, judeţul Olt, Ion Aliman, a fost trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru luare de mită. Primarul este acuzat că a cerut bani de la o firmă pentru a debloca plăţi la care societatea era îndreptăţită pentru că efectuase lucrări.

ion aliman, primarul comunei deveselu

Potrivit DNA, procurorii din Secţia de Combatere a Infracţiunilor Asimilate Infracţiunilor de Corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ion Aliman, primar al comunei Deveselu, judeţul Olt, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

„La data de 26 ianuarie 2015, în contextul derulării unui contract de execuţie lucrări („Modernizare drumuri în comuna Deveselu, jud. Olt, 11,517 km – Asfaltare”), inculpatul Aliman Ion, în calitatea menţionată mai sus şi cea de ordonator de credite, a pretins în mod direct reprezentantului unei Asocieri de firme (martor în cauză) suma de 50.000 lei şi a acceptat promisiunea acestuia din urmă de a-i remite suma de 70.000 lei (ce reprezenta un procent de 5% din contravaloarea unor lucrări deja executate la construcţia unei porţiuni din contractul menţionat, respectiv un drum în lungime de 620 m)”, anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, primarul „a condiţionat de plata mitei sus-menţionate deblocarea şi efectuarea, de către unitatea administrativ-teritorială, a unei plăţi la care societatea comercială era îndreptăţită, în procedura de derulare a contractului de execuţie lucrări”. „Remiterea efectivă a banilor nu a mai avut loc, deşi ulterior consumării faptei de luare de mită (în forma pretinderii), au avut loc discuţii între inculpatul Aliman Ion şi reprezentantul societăţii comerciale privind modalitatea de remitere”, mai spun procurorii DNA: Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti.

Comuna Deveselu a devenit cunoscută după ce SUA au instalat, împreună cu Armata Română, un scut antirachetă. În inima Olteniei, la doar câțiva kilometri de Caracal, un sat de 3.000 de locuitori a devenit obiectivul strategic al unei lupte geopolitice cu implicații la nivel mondial. La scară mică, acest sat din Câmpia Română s-a trezit peste noapte un simbol al conflictului dintre SUA și Rusia. Oltenii nu înțeleg mare lucru din ce s-a abătut asupra lor. Ei știu doar că, de când au venit americanii, au străzi asfaltate, canalizare și apă curentă. Toate, motive de bucurie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri