Sari la conținut

Primarul Craiovei, în arest la domiciliu. Olguța Vasilescu: Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită 

ACTUALIZARE: La ieșirea din Tribunalul București, Lia Olguța Vasilescu a declarat că va contesta decizia instanței. 

„Da, instanța a hotărât arest la domiciliu, vom contesta această decizie. Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, nici măcar procurorul astăzi nu a spus că în sarcina mea s-ar fi reținut vreo mită de bani, că aș fi luat bani de undeva”, a spus primarul Craiovei. 

Lia Olguța Vasilescu a fost reținută, miercuri, pentru 24 de ore de procurorii anticorupție. 

Acuzațiile aduse de procurori se referă la sponsorizări pentru campania electorală din 2012. Potrivit DNA, mai mulți oameni de afaceri „au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic”.

Au fost obținute astfel „donații” de peste 135.000 de euro, cu care s-au realizat materiale electorale și au fost organizare spectacole pentru campania Liei Olguța Vasilescu, potrivit DNA. „Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”, se mai arată în comunicatul procurorilor.

O altă acuzație se referă la o mită de aproape 550.000 de lei pe care Lia Olguța Vasilescu ar fi primit-o de la oameni de afaceri în schimbul unor contracte pentru lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova. Banii ar fi fost virați prin intermediul ONG-ului condus de Elena Daniela Popescu.

Citiţi şi:
De ce a reținut-o DNA pe Lia Olguța Vasilescu. Acuzațiile oficiale
Politicienii pe care Olguța Vasilescu îi acuza de corupție
Avocatul Olguței Vasilescu: Dosarul nu are legătură cu Adrian Mititelu
C. T. Popescu: Nu este finalul carierei politice a Olguței Vasilescu. La noi, hoții sunt simpatizați
Elena Udrea: Sunt indignată de felul în care Lia Olguța Vasilescu a fost scoasă cu cătușe din sediul DNA