Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, învinuit, după ce a fost ridicat și audiat de procurorii DNA

Data publicării:
catalin chereches FB

Actualizare 16.17. Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a negat, în direct la Digi24, că ar fi săvârșit faptele menționate în rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmite de procurori.  

Cătălin Cherecheș este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită în formă continuată, trafic de influenţă în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ și incompatibile cu funcţia pe care o îndeplineşte.

Actualizare 14.37. Cătălin Cherecheș a fost pus sub învinuire de procurorii DNA, după mai multe ore de audieri. Deocamdată el va fi cercetat în libertate.

Actualizare 13.25. Primarul din Baia Mare urmează să fie audiat, după ce a fost ridicat de procurori cu mandat de aducere.

____

Procurorii anchetează cumpărarea, de către primarul din Baia Mare, a unui site de știri, emaramures.ro. Acesta ar fi aparținut trustului de presă local Emaramureș, dar ar fi fost cumpărat de Cătălin Cherecheș prin interpuși, potrivit unor surse locale.

Întrebat de jurnaliști despre derularea unor percheziții în primărie, Cătălin Cherecheș infirma informația, în cursul dimineții.

„Deocamdată eu sunt aici. Dacă vreţi, facem împreună o percheziţie. Nu. Am auzit o bârfă dar, deocamdată e la nivel de bârfă”, spunea Cătălin Cherecheș.

DNA încearcă acum să afle dacă și administrația locală a fost implicată în această tranzacție.

După încheierea percheziției, primarul va fi dus la audieri, unde i se vor aduce la cunoștință învinuririle la adresa sa.

DNA nu a dorit să ofere mai multe informații, deoarece ancheta este în curs de desfășurare.

Cătălin Cherecheș a declarat inițial corespondentului Digi24 că la primărie nu se întâmplă nimic și a promis că va intra în direct, dar apoi a invocat o ședință urgentă.

Pe de altă parte, surse de la DNA București spun că primarul orașului Baia Mare este suspectat că ar fi făcut mai multe achiziții în numele primăriei.

Anchetatorii caută mai multe documente pentru a le pune cap la cap și pentru a strânge suficiente probe pentru inculparea acestuia.

Cel mai probabil, după finalizarea verificărilor, Cătălin Cherecheș va fi audiat de procurorii de la Cluj.

CV și avere

Cătălin Cherecheș, în vârstă de 34 de ani, a intrat în politică în 2003, în funcția de vicepreședinte al organizației locale de tineret a Partidului Social Democrat, devenind ulterior vicepreședinte al organizației PSD Maramureș, conform CV-ului oficial de pe site-ul primăriei Baia Mare.

El a fost însă și membru al Partidului Democrat Liberal și al Partidului Național Liberal, cel din urmă excluzându-l în ianuarie 2013.

În perioada 2008 – 2011 a fost deputat în Parlamentul României, fiind ales la alegerile locale parțiale din data de 8 mai 2011, primar al municipiului Baia Mare.

La alegerile locale care au fost organizate la data de 10 iunie 2012, Cătălin Cherecheș a fost reales în funcție cu 86,3 %.

În ultimele declarații de avere și de interese postate pe site-ul primăriei, datate în 2012, Cătălin Cherecheș are menționate mai multe terenuri intravilane, în suprafață totală de aproximativ 4.000 de metri pătrați, dar și o casă de locuit, o casă de vacanță și un spațiu comercial.

A acordat două împrumuturi pentru dou firme în care este asociat, respectiv unic asociat – VDC Holding și VDC Medical – de aproximativ 1,7 milioane de lei.

La capitolul venituri, el a raportat, în 2012, suma de aproximativ 19.000 de lei, în calitate de deputat, și de aproape 22.900 de lei, în calitate de primar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri