Sari la conținut

Primarul din Jilava, arestat preventiv

Potrivit procurorilor, primarul din Jilava dădea pe bandă rulantă contracte unor apropiaţi. Nu degeaba, ci în schimbul unor sume de bani şi bunuri de lux de peste 5 milioane de lei. În același dosar a fost reținut și Marian Constantin, administratorul unei societăți comerciale, pentru dare de mită, spălare de bani și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (79 de acte materiale).

DNA precizează că, în aprilie 2010, Adrian Mladin s-a înțeles cu Marian Constantin și cu o altă persoană ca aceștia din urmă să înființeze o societate în scopul de a obține contracte publice de la Primăria Jilava. Primarul a semnat mai multe contracte în favoarea acestei firme, în schimb, ar fi primit diferite sume de bani și bunuri de lux în repetate rânduri, spun procurorii:

- peste 1,3 milioane lei, în numerar, în perioada 30 noiembrie 2010 — 16 decembrie 2011, de la ATM-uri din conturile bancare ale societății câștigătoare (corespunzătoare celor 556 de retrageri);

- 385.500 lei, ridicată de la ghișeul băncii în numerar de către Marian Constantin și dată ulterior direct primarului, în perioada 26 noiembrie 2010 — 9 decembrie 2011;

- peste 29.000 lei reprezentând plățile efectuate de Mladin prin POS din conturile societății;

- peste 3,3 milioane lei, reprezentând bunurile de lux achiziționate în perioada noiembrie 2010 — martie 2012 de către societate și destinate construirii, amenajării și utilării imobilului lui Mladin.