Primarul din Năvodari, audiat de DNA

Data publicării:
14112012 20m 20primar 20navodari-33508

Edilul-șef din Năvodari, Nicolae Matei, ar fi încercat să ofere drept mită unor poliţişti mai multe terenuri situate în Năvodari, pe malul mării, pentru a scăpa de un dosar penal, susțin surse din DNA.

Unul dintre cazuri care l-a adus în atenția oamenilor legii ar fi o tranzacție cu zeci de hectare de teren din Tabăra Năvodari, teren aflat la malul mării, pe care l-a înstrăinat pe un preț derizoriu față de nivelul pieței,prejudiciind statul cu 150 de milioane de euro.

În ultimi patru ani, primarul Nicolae Matei, asociat în SC Dormarbib Grup, ar fi fost implicat în mai multe tranzacţii imobiliare şi licitaţii „cu dedicaţie”, a arătat presa locală, citată de Mediafax.

Potrivit presei, câştigarea dreptului de proprietate asupra Taberei de copii de la Năvodari a fost una dintre cele mai profitabile afaceri realizată de primarul Nicolae Matei. Astfel, la iniţiativa acestuia 60 de hectare de teren, sute de cabane, spaţii de cazare, administrative şi comerciale, anexe, amfiteatrul şi cantine au intrat, în 28 iulie 2011, în patrimoniul SC Tabăra Năvodari SA.

Acţionarii acestei societăţi sunt SC Dormarbib Group SRL, cu 60% din acţiuni şi Consiliul Local Năvodari, cu 40% din acţiuni.

Potrivit hotărârii Consiliului Local nr. 152 din iulie 2011, Primaria Năvodari a venit cu aportul în natură, 60 de hectare teren, iar firma lui Gurgu Isidor, cumnatul primarului Matei, s-a obligat ca în decurs de un an să contribuie la această asociere cu aportul de capital prin care să acopere echivalentul celor 60 de procente, aproximativ nouă milioane de lei.

Biografie „romanțată”

Nicolae Matei este membru PSD din anul 2000, în perioada 2004-2006 a fost secretar al Comisiei Juridice, 2004 – 2008, consilier local, 2005 - 2008 președinte al Organizației Orășenești PSD Năvodari, 2006 - 2007 membru al Comisiei Sociale, din 2007 și până în 2008, președintele Comisiei Sociale, membru al Comisiei Juridice și reprezentant Procesual al Consiliului Local Năvodari, conform biografiei de pe site-ul instituției.

Primarul din Năvodari și-a și comentat CV-ul, astfel că în acest document el își menționează și „slăbiciunile”:

„Sunt o fire romantică și cred că acest lucru poate fi considerat o slăbiciune, dar de cele mai multe ori îl transform într-un atu”, se arată în documentul postat.

Biografia integrală, de pe site-ul Primăriei Năvodari:

„Sunt si eu ca voi cei multi. M-am nascut pe data de 3 august 1967 in localitatea Slatioara, judetul Valcea. Din anul 1985 imi desfasor activitatea profesionala, locuiesc in orasul Navodari, deci sunt Navodarean.

Elevul Matei Nicolae

In scoala, eram ceea ce se numeste ,,un copil cu personalitate”. Uneori chiar prea multa, alteori, eram pus pe ghidusii. Sunt absolvent al Liceului Industrial Silvic din Ramnicu Valcea.

Profesie si ocupatie

Ca pregatire, sunt Licentiat in Economie, Absolvent al Facultatii de Management Financiar-Contabil, cu specializarea Finante Banci, Masterand in Managementul Finantelor Publice. Ca ocupatie, am fost pana in anul 2008 Director General al unei firme din Navodari.

Din anul 1992, ca om de afaceri, imi desfasor activitatea in domeniul industriei constructoare de masini, agricultura (avicultura), comert cu marfuri industriale si materiale de constructii.

Activitate politica

Sunt membru PSD din anul 2000. Am intrat in acest partid pentru ideea de a ma implica in mod direct in structura sociala, agreând doctrina Partidului Social Democrat, pentru a reprezenta interesele cetatenilor din cadrul comunitatii si nu pentru o persoana anume sau pentru alte interese partinice.

In structura partidului am plecat de jos, prin munca si perseverenta, obtinând in anii 2000-2004 functia de Vicepresedinte al Organizatiei Orasenesti PSD Navodari, Consilier si Viceprimar al orasului Navodari. Tot in aceeasi perioada am fost Membru al Comisiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului.

In perioada 2004-2006 am fost Secretar al Comisiei Juridice, 2004-2008 Consilier Local, 2005-2008 Presedinte al Organizatiei Orasenesti PSD Navodari, 2006-2007 Membru al Comisiei Sociale.

Din 2007 si pana in 2008 am fost Presedintele Comisiei Sociale, Membru al Comisiei Juridice si Reprezentant Procesual al Consiliului Local Navodari.

Date personale, consideratii

Pasiunea mea este chiar politica, politica cetateanului. De aceea mi-am dorit sa fiu primarul orasului Navodari. Iubesc orasul Navodari, sunt atras si strans legat de acest oras.

Personal, sunt o fire optimista, ambitioasa, exigenta si un bun organizator, vad mereu partea buna a lucrurilor, partea plina a paharului. Sunt o persoana careia ii place sa aprecieze ceea ce este bine si mai bun la ceilalti. Stiu sa ascult si sa iau decizii, nu ma pripesc.

Cred in Dumnezeu si cred ca orasul Navodari are sansa sa ajunga cel mai frumos oras cu mine, MATEI NICOLAE Primar.

In timpul liber imi place sa studiez, ma documentez, comunic bine cu toate categoriile socioprofesionale.

Sunt casatorit cu Viorica si am doi copii: Lavinia 11 ani si Giani 7 ani.

Slabiciuni

Sunt o fire romantica si cred ca acest lucru poate fi considerat o slabiciune, dar de cele mai multe ori il transform intr-un atu.

Concluzie

Familia si prietenii ma sustin in ceea ce fac.

Ca Primar voi fi un om pentru toti, un sprijin pentru fiecare.

Al dumneavoastra,

Nicu Matei”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri