Primarul oraşului Ţăndărei, arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi fals intelectual

Data publicării:
catuse-3

Primarul oraşului Ţăndărei, George Cristian Roman (PSD), a primit mandat de arestare preventivă, joi seară, în dosarul în care este cercetat pentru abuz în serviciu şi fals intelectual, a declarat corespondentului MEDIAFAX prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, Maria Manolache, scrie Mediafax.

George Cristian Roman fusese reţinut miercuri seară, în urma unor percheziţii care au vizat şi sediul Primăriei Ţăndărei, el fiind acuzat de comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu contracte derulate de Primăria Ţăndărei, în acest dosar fiind stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei.

Potrivit procurorilor, primarul şi şeful Biroului de achiziţii publice din Primăria Ţăndărei, Costică Ionescu, sunt suspectaţi că şi-ar fi exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu cu ocazia derulării unor contracte de proiectate şi executare lucrări la drumuri.

Astfel, primarul şi şeful Biroului de achiziţii ar fi încheiat contracte pentru executarea acestor lucrări fără a respecta normele legale în domeniul achiziţiilor publice şi ar fi făcut plăţi din bugetul public pentru lucrări care în realitate nu au fost făcute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri