Primarul orașului Târgoviște, Gabriel Boriga, a fost condamnat la trei ani închisoare

Data publicării:
gabriel boriga - 4081106-Mediafax Foto-Andrei Alex Moise

Acuzația pentru care a primit condamnarea a fost „abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată”. Edilul este acuzat că alături de finul său, care este patronul unei firme private, dar şi de fostul director al Direcţiei de Construcţii Edilitar-Gospodăreşti din cadrul Primăriei au supraevaluat echipamente de joacă pentru amenajarea unor parcuri pentru copii.

Prejudiciul se ridică la 100.000 de euro.

Pe lângă primarul Gabriel Boriga, care a primit trei ani cu suspendare, Mihai Olaru, fostul director al Direcţii de Construcţii Edilitar-Gospodăreşti din cadrul primăriei, a primit doi ani, iar finul primarului, Gheorghe Simoiu, care este patronul unei firme de construcţii prin care s-au realizat respectivele echipamente, a primit trei ani cu suspendare sub supraveghere, precum şi sechestrarea sumei de 380.000 de lei şi a unui autoturism Audi.

Cei trei pot depune apel, în zece zile de la comunicare, la Curtea de Apel Ploieşti.

Procurorii spun că bugetul public al Municipiului Târgovişte a fost prejudiciat cu suma de 399.832,18 lei (aproximativ 94.360 euro) reprezentând diferenţa dintre preţul plătit de Primăria Municipiului Târgovişte şi preţul cu care S.C. UTILEX CONSTRUCT S.R.L a achiziţionat echipamentele de joacă de la producător.

Procurorii DNA Ploieşti au dispus în mai 2011 trimiterea în judecată a celor trei pentru prejudicierea bugetului Primăriei Târgovişte cu suma de aproximativ 100.000 de euro, sumă reprezentând cumpărarea supraevaluată a unor echipamente de joacă pentru amenajarea spaţiilor de agrement şi distracţie destinate copiilor din Târgovişte.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri