Primarul orașului Tulcea a fost reținut

Data publicării:
sigla primarie tulcea

Procurorii anticorupţie, însoţiţi de mascaţi, au descins la vila primarului din Tulcea în zori. Şi nu au plecat cu mâna goală: au ridicat acte, dar şi pe edilul din Tulcea şi pe soţia acestuia.

- De ce au venit mascaţii, domnule primar? Ce acuzaţii vi se aduc?

- Nu cunosc niciun fel de acuzaţie. S-a făcut o percheziţie conform legii, s-au ridicat nişte înscrisuri şi nişte documente.

- Ce fel de documente?

- Şi în rest urmează să vedem ce spune instanţa.

Dus la sediul DNA Galaţi, primarul şi-a păstrat zâmbetul pe buze.

- Aţi dat contracte contra şpagă?

- Sunteţi drăguţi. 

„Huo, la puşcărie!”, se aud strigăte în fundal.

Anchetatorii au trecut pe la Primărie şi la alte şase adrese din oraş.

- Sunt percheziţii?

- V-am mai explicat, sunt anumite zone restricţionate.

„DNA Galaţi a făcut o percheziţie în primărie, mai exact în biroul primarului. (Ce au căutat?) Documente, nişte înscrisuri. Și documente de plată, aduse de serviciul Contabilitate”, a declarat viceprimarul.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, firma care a construit un centru comercial în Tulcea nu avea și actele necesare construirii unui alt imobil. Așa că patronul ar fi ajuns la o înțelegere cu primarul - semnăturile necesare contra unui apartament la etajul 6.

În apartamentul respectiv locuieşte fiica edilului. Vecinii spun că l-au văzut de multe ori şi pe Constantin Hogea.

- Vine rar domnul primar aici?

- Vine destul de des, să-şi vadă fiica.

Suspiciunile de corupţie la adresa primarului din Tulcea nu au surprins-o pe o femeie de afaceri. Ea susţine că a vrut să prelungească înţelegerea privind închirierea unei porţiuni de plajă, când i s-a sugerat că trebuie să dea şpagă, pentru a avea succes.

Am fost la domnul primar, a spus că o să ne primească la ora 1. Am vrut să-i explic situaţia şi la ora 1 când m-am dus, doamna Nicolin era la dânsul. Şi mi-a zis: o să vă dea doamna Nicolin, unde consideră ea. (...) Trebuia să-i dau şpagă doamnei Nicolin. Voia de la mii de euro în sus. Nu am avut de unde să-i dau aceşti bani. (V-a cerut?) Doamnă, aşa merg lucrurile. Nu că ne-a cerut, dar trebuia să-i pui pe masă, că altfel n-ai loc. Aţi înţeles?”, a declarat Daniela Coman.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri