Primele imagini de la intervenția mascaților la clinica de „șamanism”. Lucian Mîndruță: Povestea asta este despre ceva „trendy”

Data actualizării: Data publicării:
clinica samanism 7

Au apărut primile imagini cu intervenția mascaților la clinica unde fostul șef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Gelu Oltean, și iubita lui organizau ritualuri oculte. În vila de lângă București credința în spirite se împletea cu tămăduiri prin folosirea unui drog puternic, ce provoacă halucinații periculoase. Procurorii antimafia care au descins acolo au găsit 40 de clienți care plăteau chiar și 1.000 de euro pentru o ședință de șamanism.

Procurorii au acționat la pont. Știau că în 13-15 decembrie la clinica de welness din Dâmbovița urma să fie organizat un eveniment: „December Retreat”, la care aveau loc ritualuri șamanice unde se consumau droguri. În prima seară i-au lăsat să se desfășoare, iar a doua zi au intrat la percheziție.

Mascații au găsit 41 de persoane care participau la ritual. Clienții au consumat ayahuasca - un amestec care conține la bază un drog de mare risc: DMT - substanță ce provoacă viziuni și halucinații, spun procurorii.

clinica de wellness vanessa
clinica de wellness vanessa

În jurul orei 20.00 a avut loc un ritual tradițional coordonat de Thomas Lishman și toți participanții au primit asigurarea că pe teritoriul României consumul de ayahuasca este legal prin intermediul clinicii. Fiecare dintre participanți, inclusiv Gelu Oltean și Vanessa Youness au primit aproximativ 20 de mililitri de ceai preparat din ayahuasca într-un pocal din metal și au băut tot conținutul”, arată referatul DIICOT.

Ședințele de șamanism se plăteau prin „donații”

Rolul de șaman îl avea un cetățean englez, acuzat că împreună cu Vanessa Youness a organizat evenimentul prin intermediul a două companii internaționale. Nu participa oricine la ședințele șamanice: trebuia să ai neapărat o recomandare. Pentru a nu bate la ochi, banii erau dați sub formă de donație.

„Martorul s-a prezentat la recepția clincii, unde a primit și a completat un formular cu date personale și un formular de donație pentru suma de 500 de euro, care reprezenta în realitate taxa de participare”, detaliază procurorii.

Clienții se înscriau inclusiv pe un grup de WhatsApp din care făcea parte și fostul șef al serviciului secret (DGIPI) din MAI. Gelu Oltean se ocupa alături de iubita lui, Vanessa Youness, de racolarea clienților, susțin procurorii DIICOT.

Martora a mai arătat suplimentar că în anul 2019 a identificat pe net site-ul clinicii și l-a contactat pe Gelu Oltean. A avut mai multe comunicări pe WhatsApp cu Gelu Oltean care i-a comunicat data și locul, suma percepută pentru participare - 550 euro”, scrie în referatul DIICOT.

Cetățeanul britanic, proprietara clinicii, Vanessa Youness și Gelu Oltean sunt cercetați acum pentru trafic de droguri de mare risc.

Lucian Mîndruță: După ce ai luat ayahuasca, efectele secundare sunt cumplite

Jurnalistul Digi FM Lucian Mîndruță a comentat la Jurnalul de Seară de ce consumul acestor substanțe poate fi periculos:

Povestea asta este despre ceva trendy în societatea românească în ziua de astăzi. Este trendy să mergi la aceast gen de „clinică wellness”, asta pentru că în ultimii ani atât medicii, cât și Ministerul Sănătății s-au retras dintr-o mulțime de zone unde ar fi trebuit să aibă autoritate și să zică: băi, asta nu e wellness, ăsta nu e tratament.

Eu am scris dimineață despre asta și au venit o mulțime de oameni să-mi zică: Nu mai vorbi, că nu te pricepi, că asta este o veche artă și știință...

De fapt, este un drog întovărășit de un cult sau un cult care are ca ajutor un drog. Sunt două substanțe, se combină și se face un ceai și în ceaiul ăla rezultă un drog care se numește DMT. Povestea este că asta într-adevăr are niște efecte psihice, îți reorientează cumva substanțele chimice în creier, pentru că participanții spun după aceea că se simt cu totul și cu totul diferit. Numai că se mai și moare la chestia asta.

Există și momente de vomă intensă, după ce ai luat ayahuasca nu e frumos, vomiți, te duci la toaletă, ai niște momente, se numește the purge chestia asta, care chiar îți face foarte rău.

Povestea e că nu toți se simt bine. Tocmai din motivul ăsta nu poate fi considerat un medicament. Medicament este ceva ce ai testat înainte pe animale, pe țesut, dup-aia pe oameni, ai un lot, vezi dacă efectele secundare nu sunt cumva mai grave decât ceea ce livrează medicamentul în materie de fericire interioară. În cazul ăsta, efectele secundare sunt cumplite”.

Citiți și:  Valeriu Turcan: Cazul de „șamanism” din Dâmbovița, o construcție mediatică pentru fraieri. Pare o răfuială între găști din MAI

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri