Prinţul Paul cere în instanţă terenuri de peste 57.000 de metri pătraţi care i-au aparţinut Regelui Carol al II-lea şi despăgubiri

Data publicării:
printul paul

Prinţul Paul a acţionat în judecată mai multe instituţii, printre care Ministerul Transporturilor şi al Sănătăţii. El cere în instanţă, în trei procese distincte, retrocedarea în natură şi despăgubiri pentru trei loturi de teren în suprafaţă totală de peste 83.000 de metri pătraţi din fosta Fermă Regală Băneasa, care a aparţinut Regelui Carol al II-lea.

Mai exact, este vorba despre restituirea în natură a două terenuri aflate în prezent în patrimoniul Institutului Cantacuzino, respectiv al ROMATSA, şi despăgubiri pentru un al treilea, aparţinând ICDPP Bucureşti, relatează Mediafax.

Primul lot are o suprafaţă de 28.780 de metri pătraţi şi aparţine Regiei Autonome Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA. Al doilea teren, de 28.590 de metri pătraţi, este în proprietatea Institutului Cantacuzino.

În solicitarea adresată Tribunalului Bucureşti, Prinţul Paul de România cere şi plata unor despăgubiri pentru un al treilea teren din cadrul Fermei Regale, cu o suprafaţă de 25.643 de metri pătraţi, aflată în proprietatea Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecţia Plantelor (ICDPP) Bucureşti.

Totodată, el solicită ca, în situaţia în care restituirea în natură a acestor terenuri nu este posibilă, să îi fie acordate alte imobile de o valoare similară sau să i se plătească despăgubiri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri