Procesul Colectiv ar putea fi reluat

Data actualizării: Data publicării:
10_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătorul dosarului Colectiv a cerut Consiliului Superior al Magistraturii să iasă la pensie. O astfel de măsură ar presupune reluarea judecăţii în dosarul ce se află de doi ani şi jumătate la Tribunalul Bucureşti.

10_Colectiv_Inquam_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Judecătorul Valeriu Mihail Terceanu a depus o cerere de pensionare formulată către CSM. Judecătorii care dispun hotărârea trebuie să fie aceiași cu cei care au participat la administrarea probelor din cursul procesului, altfel se impune reluarea cercetării judecătorești.

Asta se poate întâmpla şi în cazul procesului de la Colectiv, ce se află de mai bine de doi ani la Tribunalul Bucureşti.

La unul dintre termene s-a decis ca cele trei procese privind incendiul din clubul Colectiv să se judece împreună. Vorbim despre dosarul în care sunt judecaţi doi angajaţi ISU, dosarul fostului primar ar sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi cel în care sunt judecaţi patronii clubului Colectiv.

În urma incendiului din seara de 30 octombrie 2015 şi-au pierdut viaţa 64 de persoane în spitalele din Bucureşti şi din străinătate. Incendiul a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri