Procesul lui Adrian Severin, acuzat de fapte de corupție, începe cu o amânare

Data publicării:
adrian severin resize 5365442-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

Procesul în care europarlamentarul Adrian Severin este acuzat de corupţie a început cu o amânare. Iniţial, Curtea Supremă stabilise ca primul termen al procesului să aibă loc pe 25 februarie anul viitor, însă data a fost schimbată la cererea DNA. 

DNA a cerut ca primul termen să fie mutat pentru azi, pentru a se asigura celeritatea procesului, o judecare rapidă. Cercetarea penală a durat apropape doi ani, având în vedere procedurile speciale parcurse.

Procesul a început cu o amânare, Adrian Severin a solicitat un viitor termen pentru a pregăti mai bine apărarea.  

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în septembrie, că în perioada decembrie 2010 – martie 2011, Adrian Severin ar fi acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European, pe de o parte și a votării împotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societății comerciale pe care cele două persoane pretindeau că o susțin, pe de altă parte.

La suma menționată se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente, spun procurorii.
În contextul discuțiilor din perioada ianuarie – martie 2011, Severin le-ar fi pretins celor două persoane, potrivit înțelegerii, suma de 12.000 euro, lăsându-le să creadă că are influență asupra a doi deputați din Comisia Juridică, a Raportorului Comisiei pentru afaceri economice și monetare din legislativul european, precum și asupra unui alt membru al Parlamentului European, pentru a-i determina să introducă un amendament la proiectul de Directivă al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, în sensul intereselor clienților companiei pe care cei doi susțineau că o reprezintă.

În vederea încasării sumei 12 000 euro, europarlamentarul ar fi emis o factură pe care ar fi trimis-o pe email uneia din cele două persoane.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri