Procesul lui Gabriel Popoviciu. George Becali, acuzat de mărturie minicinoasă

Data publicării:
george becali fb

ACTUALIZARE 12.50. Finanţatorul Stelei, George Becali, a ajuns din nou în atenţia justiţiei. Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti s-au sesizat din oficiu pentru mărturie mincinoasă. Citat în calitate de martor-denunţător în dosarul în care omul de afaceri Puiu Popoviciu este judecat pentru dare de mită, George Becali şi-a schimbat total declaraţia. 

George Becali a refuzat astăzi să susțină în vreun fel sau să recunoască declarația pe care a dat-o în 2006 în fața procurorilor anticorupție. George Becali spunea atunci că între Puiu Popoviciu și rectorul Agronomiei ar fi existat „o cârdășie” și că cei doi s-ar fi înțeles datorită interesului pe care omul de afaceri îl avea pentru terenul din Băneasa.

Astăzi, însă, la toate întrebările, George Becali a spus că nu-și amintește exact ce declarații a făcut în 2006, că nu vrea să facă rău nimănui, că totul s-a bazat pe o bârfă din acea perioadă și acesta ar fi motivul pentru care nu poate să susțină afirmațiile făcute acum 10 ani.  


Omul de afaceri este unul dintre denunţătorii din dosar, iar magistraţii l-au citat cu mandat la termenul de astăzi, pentru a evita o nouă amânare.

George Becali are calitatea de martor în acest dosar. Anchetatorii consideră că declarația omului de afacaeri ar putea fi decisivă pentru o eventuală hotărâre a Curții de Apel.

Omul de afaceri a mai dat declarații în acest dosar. A fost citat în 2014, pe când se afla în închisoare, și a dat declarații timp de câteva minute, însă a refuzat să jure cu mâna pe Biblie.

Procurorii au fost de părere că declarația latifundiarului nu a fost completă și au cerut instanței să aprobe o nouă audiere a acestuia. Cererea procurorilor a fost acceptată, iar astăzi George Becali este așteptat la tribunal. 

Citiți și: 

Fiscul a recuperat de la George Becali prejudiciul de 1,7 milioane de euro din dosarul „Valiza”

JURNALUL DE SEARĂ. Stenogramele din cazul Popoviciu se întorc. Un subiect reîncălzit

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri