Sari la conținut

Procuror: Dinu Pescariu a denunțat un fost premier

Mihaela Iorga Moraru, unul dintre cei doi procurori DNA care au fost revocați în urmă cu două luni din funcție, a declarat la CSM că Dinu Pescariu a făcut un denunț în ceea ce privește infracțiunea de trafic de influență la un fost prim-ministru. 

DINU_PESCARIU_3_DNA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea

Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Procurorul Mihaiela Moraru Iorga a afirmat în susținerea contestației înaintate împotriva deciziei de revocare a sa din funcția deținută la DNA, că cererea este „un adevărat fals intelectual”, precizând că, dacă s-ar fi verificat documentul la care se face referire, s-ar fi observat că Dinu Pescariu ar fi denunțat de fapt un posibil trafic de influență făcut de un fost prim-ministru, fără să precizeze despre ce fot șef de Guvern este vorba.

„Cererea de revocare este un adevărat fals intelectual. În cererea de revocare se precizează că denunțătorul Pescariu Dinu Mihail a denunțat la data de 14.10.2016 o persoană pe nume Vanesa Iusuf și pe martor și pe cumpărătorul de influență Florică Claudiu, aspect neadevărat. Dacă Inspecția Judiciară ar fi verificat sau dacă Secția de procurori ar fi solicitat acest document ar fi văzut că Pescariu Dinu Mihail, și nu voi merge mai departe să dau date, a denunțat o cu totul altă persoană, a denunțat un posibil trafic de influență săvârșit de un fost prim-ministru și s-a denunțat pe el ca și cumpărător de influență”, a declarat Mihaela Moraru Iorga, în plenul CSM, potrivit Agerpres.

Potrivit presei, în alte dosare de corupție, Dinu Pescariu a denunțat mai mulți miniștri din guvernul condus de Emil Boc.

În urmă cu trei zile, Dinu Pescariu a fost audiat împeună cu Claudiu Florică de procurorii DNA. Potrivit unor surse citate de Agerpres, ar vorba despre un dosar „Microsoft 3”.

DNA arăta în cererea de revocare a Mihaielei Moraru Iorga că „nu a înregistrat un denunţ în conformitate cu dispoziţiile legale şi nu l-a prezentat spre repartizare procurorului şef al Secţiei din care făcea parte. Neprezentarea denunţului a avut drept consecinţă imposibilitatea aplicării unor dispoziţii procesual penale în raport cu persoane cercetate”.