Procurori: Adrian Duicu făcea trafic de influență la Guvern. Reacția premierului

Data publicării:
Adrian Duicu cj mehedinti-Mediafax Foto-Gigi Ciuncanu-2

Actualizare 10.28. Premierul Victor Ponta a spune că „nu crede” că a vorbit cu șeful Poliției despre Ștefan Ponea.

Sunt absolut convins că veți primi de la procurori înregistrările de la mine din birou. Au fost foarte mulți prim-miniștri, au fost șefi de servicii de informații, au fost conducători de instituții. Atunci puteți să mă întrebați ceva concret. Până atunci...”, a spus premierul.

Întrebat dacă a discutat cu șeful Poliției Române despre nominalizarea lui Ștefan Ponea, premierul a răspuns: „Nu, nu cred. (...) Eu nu știu de așa ceva, o să vedeți stenogramele de la mine din birou și o sa va convingeți și dumneavoastră”.

_______________________

Procurorii DNA susţin că Adrian Duicu a făcut trafic de influenţă chiar în cabinetul premierului.

În dosarul în care este arestat preventiv Adrian Duicu apare informația potrivit căreia în luna iunie a anului trecut, la mai puâin de o lună după ce șeful CJ Mehedinți a primit o hotărâre favorabilă în dosarul în care era acuzat de conflict de interese de către ANI, acesta ar fi intervenit chiar la premierul Victor Ponta pentru ca acesta din urmă să vorbească cu șeful Inspectoratului General de Poliție astfel încât Constantin Ponea, fost șef al IJP Mehedinți, să fie menținut în funcție.

Potrivit procurorilor, în 11 iunie 2013, Adrian Duicu se afla în cabinetul premierului, de unde l-ar fi sunat pe Constantin Ștefan Ponea și i-ar fi spus că se află la premier alături de ministrul Afacerilor Interne.

Ulterior, spun procurorii anticorupție, șeful CJ Mehedinți i-ar fi trimis un mesaj text lui Ștefan Ponea în care ar fi scris că premierul l-ar fi chemat pe șeful Poliției române, Petre Tobă, la Guvern.

Procurorii mai arată că, la solicitarea premierului, Petre Tobă a mers la Guvern unde s-a întâlnit cu șeful CJ Mehedinți care i-a cerut să-l mențină temporar în funcție pe Ștefan Ponea.

În referatul procurorilor cu propunerea de arestare preventivă, procurorii mai arată că Adrian Duicu se lăuda că are influență asupra lui Victor Ponta și șefului Poliției, Petre Tobă.

De asemenea, mai spun procurorii, Adrian Duicu și Constantin Ștefan Ponea foloseau un limbaj codat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri