Procurorii cer închisoare cu executare pentru Victor Ponta și Dan Șova

Data actualizării: Data publicării:
victor ponta si dan sova - fb

Procurorii DNA cer pedepse cu executare pentru fostul premier Victor Ponta şi pentru prietenul său, Dan Şova, în dosarul Turceni-Rovinari. Anchetatorii anticorupție îi acuză pe cei doi politicieni că ar fi profitat în urma unor aranjamente cu conducerea complexului energetic. 

Marți a avut loc ultimul termen în dosarul Turceni-Rovinari.

Procurorii anticorupţie îi acuză pe cei doi politicieni că, în calitate de avocaţi, ar fi primit bani pentru asistenţă juridică acordată firmelor de stat care aveau angajaţi propriii jurişti.

Dan Șova este acuzat de trei infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru altul, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

Victor Ponta este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălare de bani, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015.

În cazul fostului senator Dan Șova, procurorii au cerut o condamnare cu executare care merge spre maximul pedepsei, precum și interzicerea dreptului de a ocupa o funcție. De asemenea, au cerut plata unor daune în valoare de peste 111.000 de lei.

În cazul lui Victor Ponta, procurorii au cerut condamnare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de fals sub semnătură privată. În cazul fostului premier, pedeapsa este orientată către termenul mediu pentru această infracțiune, în orice caz este vorba de o pedeapsă tot cu privare de libertate, cu executare, și mai cer procurorii plata unor daune în valoare de 50.000 de lei, dar și confiscarea a peste 260.000 de lei.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri