Procurorii cer pedeapsa maximă pentru patronul Grup Feroviar Român

Data publicării:
gruia stoica

Astăzi, la Curtea Supremă de Justiţie, s-a desfăşurat ultimul termen al procesului. În primă instanţă, Gruia Stoica a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru că a oferit trei milioane de euro unui avocat ca să fie sigur că va câştiga, în detrimentul CFR Marfă, licitaţia pentru transportul cărbunelui de la Complexul Energetic Oltenia. Decizia definitivă va fi anunţată de Curtea Supremă peste două săptămâni.

Omul de afaceri s-a prezentat în faţa instanţei încrezător în pledoariile celor trei apărători care l-au reprezentat de-a lungul anilor în proces. În sala de judecată a aflat că procurorii nu sunt mulţumiţi de sentinţa dată în prima instanţă, patru ani de închisoare, şi cer pedeapsa maximă prevăzută de lege - şapte ani în spatele gratiilor.

În ultimul cuvânt, a încercat să îi convingă pe judecătorii Curţii Supreme că probele procurorilor nu îl pot incrimina. Îşi reproşează doar limbajul din interceptările depuse la dosar, care însă nu denotă, susţine omul de afaceri, decât caracterul său coleric. La finalul şedinţei, a precizat însă că nu are ce le reproşa procurorilor.

Gruia Stoica: „Ceea ce face DNA acum în mare parte este corect. Nu vreau să ţin neapărat cu DNA-ul, dar în mare parte este corect. Tebuia să avem un moment zero ca să fie un pic mai bine pentru copiii noştri. (Puteţi fi şi dvs parte a acestui moment zero?) Domnule, dacă eu am greşit, sunt de acord cu acest lucru”.

Gruia Stoica este acuzat că, în ianuarie 2014, i-a oferit 3 milioane de euro mită avocatului Doru Boştină. Acestuia i-a cerut să afle, de la conducerea CFR Marfă, principalul competitor al Grup Feroviar Român - compania de transport feroviar fondată de omul de afaceri -, valoarea ofertei depuse la o licitaţie organizată de Complexul Energetic Oltenia, pentru un contract de transport al cărbunelui de 100 de milioane de euro.

Gruia Stoica a fost arestat în acest dosar în februarie 2014. A stat în arest şi apoi în arest preventiv un an şi patru luni, perioadă care va fi scăzută din pedeapsa finală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri