Procurorii DNA au făcut trei percheziții în Constanţa, în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru corupţie

Data publicării:
politia deschinderi perchezitii

Actualizare 17:00: Perchezițiile s-au încheiat la această oră. Potrivit unor surse judicare, au fost verificate firma și locuința unui arhitect de la Primăria Constanța, dar și un centru comercial cu materiale de construcții.

Procurorii au plecat cu mai multe cutii cu acte și cu un aparat electronic.  


Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, niciuna dintre locaţii nefiind sediul vreunei instituţii publice”, informează DNA, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost efectuate în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazăre, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, a precizat DNA.

Primarul Radu Mazăre şi omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost reţinuţi în 8 aprilie și eliberați după ce instanţa supremă a decis cercetarea lor în libertate, sub control judiciar, cu interdicţie de a părăsi ţara. Decizia a fost contestată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, la un alt complet de la instanţa supremă, care în 18 aprilie a decis definitiv ca Radu Mazăre să fie cercetat în continuare în libertate.

Edilul Constanţei este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, în schimbul unui contract cu dedicaţie.

Potrivit anchetatorilor, mita a fost primită prin intermediul lui Elan Schwarzenberg, care a transferat într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre 95.000 de euro, iar în cel al fratelui său, Alexandru Mazăre, alţi 80.000 de euro.

Primarul Constanței mai este cercetat şi pentru că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit banii, în septembrie 2011.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri