Procurorul Bogdan Pîrlog şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei Speciale. Primul obiectiv: desfiinţarea acesteia

Data actualizării: Data publicării:
Procurorul Bogdan Pîrlog, într-un interviu pentru presa germană, despre violențele jandarmilor de la 10 august 2018. Captură daserste.de
Procurorul Bogdan Pîrlog, într-un interviu pentru presa germană, despre violențele jandarmilor de la 10 august 2018. Captură daserste.de

Procurorul Bogdan Pîrlog, cel care a demarat dosarul împotriva jandarmilor pentru violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei, a precizat, pentru Mediafax, că şi-a depus candidatura pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ).

ACTUALIZARE. Candidatura lui Bogdan Pirlog a fost respinsă


În proiectul său, procurorul Bogdan Pîrlog arată că prevederile legislative care au dus la înfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie încalcă Constituţia. El citează rapoartele MCV, GRECO şi cel al Consiliului Europei.

Primul obiectiv din proiectul depus pentru şefia Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) este sistarea imediată a activităţii Secţiei.

„Obiective operaţionale pentru viitorul mandat, ţinând cont de cele expuse:

– Sistarea imediată a activităţii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie ca urmare a constituirii nelegale a acesteia.
– Sistarea imediată a activităţii procuroriilor din cadrul secţiei ca urmare a procedurii vădit ilegale de desemnare.
– Restituirea dosarelor către parchetele de la care au fost preluate ilegal.
– Restituirea dosarelor nou formate către parchetele competente potrivit legii.
– Sesizarea unităţilor de parchet competente a efectua urmărirea penală faţă de procurorii din cadrul secţiei, care au comis infracţiuni în activitatea desfăşurată în cadrul secţiei (de ex. efectuarea cercetărilor în cadrul dosarului „Timmermans”)”, se arată în proiectul procurorului Bogdan Pîrlog.

Bogdan Pîrlog este prim-procuror adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

Postul a rămas vacant după numirea lui Gheorghe Stan în funcția de judecător al Curții Constituționale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri