Procurorul care i-a trimis în judecată pe Relu Fenechiu şi Ioan Niculae candidează la CSM

Data publicării:
csm infocsm.ro

 

Dumitriu a semnat rechizitoriul în dosarul "Transformatorul”, în care fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat, definitiv, în ianuarie 2014, la cinci ani de închisoare. Acelaşi procuror l-a trimis în faţa judecătorilor pe omul de afaceri Ioan Niculae în două dosare. În cazul "Mită la PSD”, Niculae a primit, în aprilie 2015, o pedeapsă de doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, scrie News.ro.

În aprilie 2016, senatorul UNPR Marius Isăilă a fost condamnat, în prima instanţă, la patru ani de închisoare cu executare. Şi acest rechizitoriu a fost semnat de procurorul Paul Dumitriu.

De asemenea, fostul deputat Dan Păsat a fost condamnat, definitiv, la trei ani de închisoare cu executare după ce a fost trimis în judecată de actualul candidat la CSM.

"În activitatea unui magistrat, fie el procuror sau judecător, nu poate exista compromis şi afirm acest principiu chiar dacă am fost în situaţia de a pune sub învinuire, de a reţine şi de a susţine arestarea unor colegi, unii cu care am lucrat în mod direct (fie procurori, fie ofiţeri de poliţie judiciară, fie judecători), sau în situaţia de a pune sub învinuire, a cere arestarea şi trimiterea în judecată, a unor reprezentanţi ai celorlalte puteri în stat (executivă sau legislativă), fie ei miniştri, parlamentari, primari, preşedinţi de Consilii Judeţene sau directori şi şefi de instituţii publice, ori puternici oameni de afaceri”, arată Paul Dumitriu în proiectul depus la CSM.

În octombrie vor avea loc alegeri pentru desemnarea în CSM a nouă judecători şi cinci procurori.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri