Procurorul general: E inflație de proiecte în Justiție

Data actualizării: Data publicării:
augustin lazar

„E un fel de inflație de proiecte” în domeniul Justiției, a declarat Augustin Lazăr, procurorul general al României, joi dimineață la sediul CSM. De asemenea, în ceea ce privește conflictul de interese, el a spus că a fost adoptată această lege în 2006 „pentru că era nevoie”.

Augustin Lazăr nu a dorit să comenteze auditul extern anunțat de ministrul Justiției la Direcția Națională Anticorupție, Ministerul Public și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

„Neavând mai multe date ca dumneavoastră nu am ce să comentez”, a spus procurorul general al României.

Augustin Lazăr a vorbit și despre dezincriminarea parțială a conflictului de interese, parlamentarii putând să-și angajeze rudele.

„Infracţiunea de conflict de interese a fost incriminată în 2006 pentru că era nevoie de un asemenea text de lege. Urmărim cu foarte multă atenție propunerile care se fac, le analizăm și vom exprima un punct de vedere când va fi nevoie. Sunt multe propuneri, observ că e un fel de inflație de proiecte, nu știm la care să ne referim”, a declarat procurorul general.

În ceea ce privește propunerea lui Tudorel Toader de trece o lege fără prag la abuzul în serviciu, Augustin Lazăr a spus că vrea să vadă care este proiectul final apoi va expune un punct de vedere.

Întrebat dacă se teme că vor fi adoptate în Parlament legi cu elemente din OUG 13, el a răspuns că „procurorii își îndeplinesc misiunea, se ţin departe de evenimentele emoţionale”.

De asemenea, procurorul general a precizat că ancheta privind Ordonanța de Urgență 13 este în curs.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri