Sari la conținut

Procurorul general: Nu este nevoie de niciun prag la abuzul în serviciu

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat, joi, la sediul CSM, că nu este nevoie de introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu, Ministerul Public (MP) făcând studii „foarte serioase” în acest sens.

„Eu cred că nu ar trebui să mai repetăm. Ministerul Public este o instituție serioasă care a făcut studii foarte serioase. În această problemă, și punctul nostru de vedere este bine cunoscut, nu e nevoie de niciun prag”, a spus Lazăr, răspunzând unei întrebări la sosirea la sediul CSM, potrivit Agerpres.

Parlamentarii încearcă să stabilească un prag de la care abuzul în serviciu să fie considerat infracţiune şi deci pedepsit cu închisoare. Aleşii au discutat subiectul în comisia specială care trebuie să pună în acord Codul Penal cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale.

Deputaţii UDMR au propus ca abuzul în serviciu să fie incriminat dacă paguba materială este mai mare de 100.000 de lei. Poziţia UDMR mai este împărtăşită şi de grupul parlamentar al Minorităţilor şi de Uniunea Barourilor.

Uniunea Naţională a Judecătorilor susţine că ar trebui ca abuzul să fie pedepsit penal dacă paguba este de minimum 14.500 de lei.

 

Pe aceeași temă