Procurorul general o contrazice pe Laura Codruța Kovesi

Data publicării:
nitu

Într-un interviu pentru Digi24, şeful Ministerului Public o contrazice pe Laura Codruţa Kovesi care critica faptul că noul cod prevede anunţarea prealabilă a celui interceptat, odată cu cererea avizului pentru demnitari.

Tiberiu Niţu spune că noua lege penală poate fi interpretată astfel încât să permită efectuarea interceptărilor, pentru că nu vorbeşte despre începerea urmăririi penale faţă de persoană, ci faţă de faptă.

Sunt de acord că textul poate fi reformulat mai clar, dar pe textele pe care le avem, interpretând în sensul de a face dosare, de a produce efecte juridice, nu cred că este nicio problemă. Urmărirea penală cu privire la faptă se dispune practic din debutul sesizării. Chiar dacă în denunţ persoana care a pretins sau a acceptat mita este identificată de denunţător ca fiind X, cu nume prenume şi funcţie de ministru parlamentar, nu ne împiedică să începem urmărirea penală cu privire la o faptă de luare de mită. Dacă în cauză avem urmărire penală cu privire la faptă începută, ca la matematică putem solicita instanţei luarea, aplicarea tehnicilor speciale de investigare”, a explicat la Digi24 Tiberiu Nițu, procurorul general al României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri