Procurorul general: Ordonanţa 13 nu mai există. Ea a plecat în neant

Data publicării:
augustin lazar fb

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, joi, că Ordonanţa 13, prin care erau modificate Codul penal şi Codul de procedură penală, nu mai există, iar Ordonanţa 14 a readus lucrurile în albia constituţională, precizând că are încredere că lucrurile vor evolua bine şi că se abţine în a comenta ce ar trebui să facă Guvernul.

augustin lazar fb

"Ordonanţa 13 nu mai există. Ea a plecat în neant, cum s-au exprimat specialiştii în domeniu. Ordonanţa 14 a readus lucrurile în albia constituţională. OUG 14 este constituţională. Eu am auzit în spaţiul public tot felul de speculaţii, însă nu aş putea intra în aceste de speculaţii să le analizez. Eu cred că lucrurile sunt acum aşezate, emoţia a trecut, şi probabil nu vor fi surprize, nimeni nu va mai îndrăzni să aducă surprize de neconstituţionalitate în faţa societăţii civile...", a spus Augustin Lazăr.

Procurorul general a adăugat că organele judiciare lucrează normal şi are încredere că lucrurile vor evolua bine.

"Noi trebuie să asigurăm opinia publică că organele judiciare lucrează normal. Suntem în cadrul constituţional şi nu ar mai trebui să avem emoţii. Am încredere că lucrurile vor evolua bine... Mă abţin în a comenta ce ar trebui să facă Guvernul, nu ar fi potrivit", a mai spus Lazăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri