Procurorul general: Tânăra magistratură a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni

Data publicării:
180307_BILANT_MP_augustin lazar_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea crop

Procurorul general, Augustin Lazăr, a transmis, duminică, un mesaj în care susţine că ”tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare” şi afirmă că independenţa magistraţilor este ”o necesitate”, nu un privilegiu. În plus, Lazăr susţine că ”magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate”.

Augustin Lazar inquam photos
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Augustin Lazăr a postat, duminică, pe Facebook, un mesaj în care vorbeşte despre capacitatea magistraţilor din România de a rezista ”la presiuni şi influenţe exterioare”.

”Tânăra magistratură din România a ajuns la maturitatea şi profesionalismul care-i permit să reziste la presiuni şi influenţe exterioare, dând dovadă de o deosebită responsabilitate în apărarea, la standarde europene, a independenţei instituţiilor judiciare”, spune Lazăr.

Acesta afirmă că ”independenţa judecătorilor şi procurorilor nu este un privilegiu sau o prerogativă personală, ci reprezintă o necesitate pentru a ne asigura că justiţia, ca una dintre puterile statului, prin instituţiile sale, este capabilă să îşi îndeplinească rolul de a menţine echilibrul puterilor şi a corectitudinii relaţiei dintre stat şi cetăţeni”.

”Magistraţii sunt obligaţi să apere independenţa justiţiei ca pe o garanţie pentru societate, fără de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratică, organizată pe principiile supremaţiei dreptului”, mai spune Lazăr.

Aproximativ o sută de magistraţi au protestat în faţa Curţii de Apel Bucureşti, nemulţumiţi de modificările aduse legilor justiţiei.

De asemenea, ei îşi declară susţinerea faţă de procurorul general Augustin Lazăr, evaluat de ministrul Justiţiei. "Respectarea avizului Comisiei de la Veneţia", "Prezent pentru evaluare", "Justiţie independentă" sunt câteva dintre mesajele afişate de participanţii la protest.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri