Procurorul general: Unele informări SRI privind companii din sănătate, valorificate în anchete în lucru

Data publicării:
augustin lazar interviu digi

O parte dintre informările SRI care se refereau nu numai la Hexi Pharma, dar şi la alte companii, au fost şi sunt valorificate în niste dosare care sunt în lucru. Unele sunt la DNA”, a declarat procurorul general.

El a evitat să facă alte precizări.

Procurorul general al României a anunţat în 28 mai, într-un interviu pentru Digi24 că face verificări ca să afle cum au gestionat anchetatorii informările de la SRI legate de problemele din sistemul medical.

Conducerea Ministetrului Public vrea să-şi facă o imagine despre maniera în care informările au fost preluate de către colegii de la diverse parchete. Unele au mers la DNA, altele au mers la parchete din teritoriu. Am vrea să ne facem o imagine dacă ele au fost valorificate în anumite dosare care au fost in instrumentate.

Aceste informaţii au fost destul de variate despre situaţia din sistemul medical, cel mai adesea cu referire la achiziţii şi produse, nu neapărat de dezinfectanţi, medicamente, produse specifice. Această chestiune urmează să o clarificăm, în câte dintre aceste note apărea această firmă. Eu aş putea să vă spun că există multe alte firme care apar şi care au livrat servicii şi produse medicale. Trebuie să vedem dacă au sau nu o legătură”, a afirmat atunci Augustin Lazăr.

„Niciunul dintre furnizori nu va rămâne neverificat, dintre cei care sunt în arealul acestei investigaţii”, a subliniat procurorul general.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri