Procurorul Iorga invocă dosarul Udrea pentru tensiunile cu Kovesi. E. Udrea: Ce dovadă mai trebuie?

Data actualizării: Data publicării:
170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Procurorul Mihaela Moraru Iorga a declarat că tensiunea dintre ea şi procurorul şef a părut din cauza faptului că a refuzat să dea curs unor solicitări, dând exemplu un dosar în care Kovesi a cerut ca Elena Udrea să fie reţinută, însă ea a impus măsura controlului judiciar.

170313_DOSAR_GALA_BUTE_ELENA_UDREA_00_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

„Sincer, nici eu nu am înţeles exact ce îmi reproşează doamna procuror şef. (...) Vă pot da un exemplu - Elena Udrea. Mi-a dat Parlamentul aviz doar pentru reţinere, nu şi pentru arestare şi am ieşit şi am spus că atât timp cât nu avem aviz pentru arestare, nu se impune reţinerea, ar fi însemnat să facem un circ mediatic. Am luat măsura controlului judiciar pe cauţiune şi cred că a fost măsura corectă", a declarat Moraru.

Întrebată dacă Kovesi i-a cerut acest lucru direct, procurorul a spus că şefa DNA nu cerea niciodată în mod direct, ci "intervenea prin procurorul şef adjunct".

Elena Udrea: La cine să reclam execuţia la care sunt supusă?

"Astăzi, procurorul DNA Mihaela Iorga Morar a declarat public că i s-a cerut de către Kovesi să mă aresteze, la a treia încercare de arestare, respinsă de Parlament, în toamna lui 2015!!!

Ce dovadă mai trebuie că ceea ce spun eu încă din ianuarie 2015 să fie crezut? Ce mai e necesar să aflăm că să fie clar tuturor că am fost arestată la comandă lui Kovesi şi Coldea, că am fost şi sunt ţintă acestora, că dosarele mele sunt rezultatul planului lor de a mă scoate din politică şi de a mă reduce la tăcere? Aşa cum de altfel s-a întâmplat şi în cazurile altora, în alte dosare, dar faţă de care cei doi au acţionat cu mai puţină patimă.

Iar procurorii aceştia care au avut într-un final curajul să vorbească, să arate abuzurile şefei DNA, au fost revocaţi din funcţii de către CSM, la cererea lui Kovesi!

Cine mai poate să restabilească legalitatea în funcţionarea justiţiei? Cine poate şi vrea să oprească abuzurile şi ilegalităţile lui Kovesi şi ale Sistemului din care face parte?

Cui să mă adresez eu, ţintă lor cea mai importantă, la cine să reclam execuţia la care sunt supusă, când însuşi şeful statului îi girează pe aceşti oameni şi le aprobă acţiunile mafiote?", a scris Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.

Secţia pentru procurori a CSM a avizat marţi revocarea procurorilor Doru Ţuluş şi Mihaela Moraru Iorga de la DNA, conform solicitării adresate de către şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. Decizia a fost luată după audierea celor doi în şedinţă secretă.

Ţuluş a declarat la ieşirea de la DNA că nu el este cel care a făcut publice înregistrările cu şefa DNA, că aceasta nu l-a "iubit" niciodată şi că în ultimul an DNA a devenit o caricatură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri