Procurorul Tomiţă Neagu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie

Data publicării:
24012013 20procuror-45574

Instanţa supremă a dezbătut miercuri recursul făcut de procurorii anticorupţie împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de cercetare în libertate a magistratului Tomiţă Neagu, acuzat de fapte de corupţie.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au admis joi recursul procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 zile, începând cu data încarcerării, pe numele procurorului Tomiţă Neagu. Decizia instanţei supreme este definitivă.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, prezent la şedinţa de judecată, a cerut magistraţilor instanţei supreme arestarea preventivă a lui Tomiţă Neagu pentru că în continuarea cercetărilor de la DNA din acest caz vor fi audiaţi subalterni sau foşti subalterni ai magistratului, iar dacă este lăsat în libertate, există riscul influenţării acestora, potrivit MEDIAFAX.

La rândul său, avocatul lui Tomiţă Neagu le-a spus judecătorilor că fostul prim-procuror de la Parchetul Judecătoriei Cornetu nu a comis faptele de care este acuzat şi că procurorii anticorupţie nu au probe pertinente şi solide împotriva lui. Avocatul a arătat că, în opinia sa, acest dosar, precum şi solicitare de arestare a magistratului reprezintă un troc între primarul comunei Jilava,Adrian Mladin, şi procurorii DNA.

În opinia avocatului, „este ciudat că Mladin a fost eliberat din arest chiar înainte de declanşarea acestui caz”.

În 19 ianuarie,Curtea de Apel Bucureşti a decis ca fostul prim-procuror de la Parchetul Cornetu Tomiţă Neagu să fie cercetat în libertateîn dosarul în care este acuzat că ar fi pretins un teren drept mită în schimbul rezolvării favorabile a unor dosare ale primarului Mladin, care i-ar plătit magistratului şi soţiei acestuia un sejur în Las Vegas şi Beverly Hills (SUA).

În 5 noiembrie 2012, primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, l-a denunţat la DNA pe procurorul Tomiţă Neagu, semnalând „grave acte de corupţie în care acesta era implicat”, potrivit referatului procurorilor cu propunerea arestării preventive a fostului prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Cornetu.

Tomiţă Neagu ar fi primit, în aprilie 2009, un teren situat în comuna Jilava din judeţul Ilfov, care a fost achitat cu suma de 170.000 de euro de către denunţător.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri