Sari la conținut

Prodecanul unei facultăți de Drept a fost reținut

Avocatul Dan Drugă, care este și prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității "Petre Andrei" din Iași, a pretins suma de 19.800 de lei de la un student ca să-l înscrie direct în anul trei de studiu.

Bărbatul care ar fi intermediat mita a fost și el reținut.

În perioada decembrie 2015 – 3 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin, în calitate de prodecan al Facultății de Drept din cadrul Universității „Petre Andrei” din Iași și titular de curs la disciplinele Teoria Generală a Dreptului și Drept Penal, prin intermediul inculpatului Melinte Dan, a pretins de la un student suma de 18.900 lei în vederea înscrierii în anul al 3-lea de studii, la unitatea de învățământ respectivă.

Înscrierea studentului urma să se realizeze în condițiile în care acesta din urmă nu a susținut în fapt examenele aferente anilor anteriori de studii, nu s-a prezentat la cursurile obligatorii și nu a achitat taxele de școlarizare la termenele prevăzute în Regulamentul Universității „Petre Andrei” din Iași.

În acest context, la data de 06 iunie 2016, inculpatul Drugă Dan - Florin a primit cu titlu de mită, de la studentul respectiv, suma de 19.000 lei din care, pentru „ajutorul” acordat, a remis ulterior inculpatului Melinte Dan 3.500 lei. În împrejurarea în care inculpații au primit suma de bani de la student, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se arată într-un comunicat al DNA.

Ei urmează să fie prezentați astăzi în fața judecătorilor de la Curtea de Apel Iași cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.