Profesor de la o școală privată din București, arestat pentru agresiune sexuală asupra unei eleve

Data actualizării: Data publicării:
profesor spectrum

Un profesor de educaţie fizică de la o renumită şcoală din Capitală a fost arestat pentru 30 de zile, după ce ar fi agresat sexual o elevă de clasa a treia. Abuzul ar fi avut loc la şcoală, chiar în timpul orei de sport. Mai grav este că totul a ieşit la iveală abia după ce mama a depus plângere la poliţie, deşi incidentul era cunoscut de reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Profesorul, în vârstă de 40 de ani, a fost reținut vineri pentru 24 de ore, după ce fusese audiat timp de nouă ore. El a fost prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă, iar magistrații Judecătoriei Sectorului 3 au fost de acord, sâmbătă, cu arestarea pentru 30 de zile. 

Faptele s-au petrecut în urmă cu două săptămâni, la școala „Spectrum” din Capitală. Fetița, în vârstă de 9 ani, nu a spus tot ce s-a întâmplat, dar a refuzat să mai meargă la ora de educație fizică. Învățătoarea a sesizat atunci conducerea școlii, dar profesorul nu a pățit nimic până când mama copilei nu a mers la poliție și a depus plângere. 

Reacția școlii „Spectrum”

Reprezentanţii Şcolii Spectrum din Capitală au precizat, într-un răspuns transmis la solicitarea News.ro, că au încetat colaborarea cu profesorul arestat preventiv după ce ar fi agresat o elevă şi colaborează cu instituţiile abilitate ale statului, în acest caz.

 Într-un mesaj video transmis News.ro, reprezentanţii unităţii private de învăţământ spus că „este regretabil incidentul petrecut” în şcoală.

„Vă asigurăm că am colaborat deschis şi transparent cu instituţiile abilitate ale statului. Dorim să informăm, de asemenea, că am încetat colaborarea cu profesorul implicat în acest caz şi că şcoala a demarat o anchetă internă în urma căreia se vor lua toate măsurile legale care se impun. Îi asigurăm pe părinţi şi pe toţi colaboratorii noştri că siguranţa elevilor este o prioritate pentru noi şi că facem eforturi constante pentru a asigura cele mai bune condiţii pentru educaţia copiilor noştri”, precizează reprezentanţii şcolii.

Citiți și: 

Antrenor de arte marţiale, acuzat că ar fi agresat sexual trei fetiţe, reţinut

Elevă căutată la școală de un bărbat înarmat. O profesoară a fost amenințată cu moartea

Avertisment: Elevii și profesorii au nevoie urgentă de protecție în școli

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri