Profesor trimis în judecată pentru că ar fi pus studenţii la muncă

Data publicării:
iarba cosita

Un lector universitar din cadrul Universităţii de Petrol şi Gaze din Ploieşti a fost trimis în judecată după ce ar fi primit 45.000 de lei de la 80 de studenţi în schimbul notelor de trecere la examenle de Matematică. În plus, unora dintre ei le-ar fi cerut să îl ajute la treburile casei. Profesorul a fost prins în urma unui flagrant, iar imaginile surprinse când dascălul lua banii au fost făcute publice astăzi.

Anchetatorii susţin că în data de 3 septembrie, în timpul sesiunii de restanțe, lectorul universitar a acceptat de la un număr de 62 de studenți în anul I la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimiei din cadrul UPG Ploiești, promisiunea remiterii unor sume de bani cuprinse între 350 lei și 700 lei, totalizând suma de 38.500 lei, în vederea promovării examenelor la mai multe materii. Trei zile mai târziu, după susținerea examenelor la o parte din materii, acesta a pretins și primit, din suma acceptată inițial, un total de 17.150 lei, solicitând ca diferența de bani de 20.350 lei să-i fie remisă ulterior, în zilele de 6 sau 7 septembrie.

„Totodată, la datele de 5 și 6 septembrie 2016, cu ocazia susținerii examenului restant la disciplina Logică matematică și teoria mulțimilor, în scopul promovării examenului, M.A.C. a primit de la 5 studente la Facultatea de Litere și științe, suma totală de 1.400 lei. De asemenea, în aceeași zi, cu ocazia susținerii examenului de restanță la Algebră liniară, geometrie analitică și diferențială, cel în cauză a primit de la 4 studenți la Facultatea de Tehnologia Petrolului și Petrochimiei, suma totală de 2.000 lei (câte 500 lei de la fiecare), în vederea promovării examenului”, scrie într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție.

Profesorul, acuzat de şapte infracţiuni de luare de mită, ar mai fi mai primit de la doi studenți suma totală de 550 lei pentru promovarea unor restanțe. Conform anchetatorilor, lectorul universitar ar fi primit 2.000 de lei de la trei studenţi și în sesiunea de vară a anului universitar 2015-2016. Pe lângă bani ar fi cerut şi „prestarea de munci casnice la reședința sa situată într-o comună din județul Prahova, în schimbul promovării examenului”. Conform comunicatului DGA, unul dintre studenţi ar fi cosit iarba la reşedinţa profesorului dintr-o comună prahoveană.

Pe 5 septembrie, lectorul universitar a fost prins în flagrant de către ofițerii Direcției Generale Anticorupție-Serviciul Județean Prahova, în timp ce primea suma de 17.150 de lei, dintr-un total de 38.500 lei, de la 62 de studenți.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri