Profesorul universitar acuzat că şi-ar fi ucis iubita în 1998, arestat preventiv

Data publicării:
catuse la maini costum - GettyImages - 11 august 15-2

 

FOTO: Getty Images

Curtea de Apel București a admis o contestație a procurorilor de la Parchetul Capitalei, după ce, pe 9 martie, Tribunalul București hotărâse ca profesorul să fie cercetat în libertate sub control judiciar.

Decizia este definitivă, iar profesorul va fi dus în arestul Poliției Capitalei.

Dan Păcurariu, în vârstă de 55 de ani, este profesor la Universitatea Hyperion din București. El a avut o relație cu una dintre studentele sale, Mihaela Fulga, absolventă în anul 1996 a Facultății de Filologie, secția limba chineză. După absolvire, femeia a lucrat doi ani la un liceu din București, după care, în anul 1998, a primit o ofertă să predea în China.

Extrem de gelos, profesorul Dan Păcurariu nu a fost de acord cu plecarea Mihaelei, între cei doi având loc certuri violente. Anchetatorii susțin că, în noaptea de 26 spre 27 iunie 1998, profesorul a mers la locuința iubitei sale, în vârstă de 30 de ani, pentru a o convinge să nu plece. Nu a reușit, așa că a decis să o ucidă, lovind-o în cap cu un corp dur, fapt ce i-a cauzat moartea. Cadavrul fetei a fost descoperit peste două zile în stare de putrefacție.

Procurorii mai susțin că agresiunea a avut loc în contextul degradării relației dintre Păcurariu și Mihaela Fulga, ca urmare a manifestărilor excesive de gelozie ale profesorului, acesta fiind extrem de posesiv. Astfel, Dan Păcurariu o urmărea pe femeie la locul de muncă, pe stradă, o aștepta perioade lungi de timp pe holul blocului, o suna în mod frecvent cu scopul de a verifica unde este și la ce oră ajunge acasă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri