Profitori de pe urma războiului din Siria. Rețea internațională de trafic de persoane, trimisă în judecată

Data publicării:
harta traficanti

Reţeaua era condusă de Ozturk Salcuk, un cetăţean turc aflat în atenţia autorităţilor române de multă vreme. A fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru trafic de droguri. A găsit însă o altă sursă de venit. Racola cetăţenii sirieni disperaţi să fugă din oraşele bombardate şi îi ajuta să ajungă în Occident. 10.000 de euro pentru fiecare persoană era preţul cerut de traficant.

Pe sirieni îi aştepta un drum lung. Prima oprire importantă - Instanbul. Acolo oamenii erau urcaţi în tiruri care mergeau spre Bulgaria. Mai departe erau preluaţi de o călăuză şi duşi spre graniţa cu România. Intrau în ţară prin judeţul Constanţa unde, imediat, cereau azil politic. Apoi, gruparea se ocupa să-i ducă la graniţa de vest şi să-i treacă fraudulos frontiera în Ungaria. Românii care lucrau în reţea erau plătiţi regeşte - 5.000 de euro pentru fiecare grup de câte patru migranţi.

Traficanţii au reuşit să introducă în România peste 30 de cetăţeni sirieni. Ofiţerii de la Serviciul Român de Informaţii şi procurorii de la crimă organizată au monitorizat timp de mai multe luni activitatea ilegală care avea centrul de comandă în Turcia. Opt dintre traficaţi se află acum după gratii şi urmează să fie judecaţi pentru faptele lor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri