Proiectul de lege privind grațierea a fost depus la Senat

Data actualizării: Data publicării:
gratii inchisoare detentie sursa foto digi24-2

Proiectul de lege privind graţierea a fost depus la Senat. Noutatea e că niciun condamnat pentru orice fel de faptă de corupţie nu va fi scos din închisoare, potrivit propunerii. Trebuie menţionat însă că este vorba de un proiect care merge în Parlament, unde ar putea suferi modificări.

 

Proiectul depus de Ministerul Justiției la Senat prevede modificări importante față de proiectul de ordonanță supus dezbaterii publice.

Cea mai importantă modificare este aceea că sunt introduse excepții la grațierea în parte a pedepsei cu închisoarea pentru cazuri sociale, persoane în vârstă sau care au copii în întreținere. Este vorba despre pedepsele pentru infracțiuni care nu beneficiază de grațiere – infracțiuni cu grad de pericol, infracțiunile contra vieții, infracțiuni contra magistraților sau polițiștilor.

Sunt exceptate de la grațiere pedepsele pentru toate faptele de corupție prevăzute în Codul penal și toate cele prevăzute în legea privid combaterea corupției.

Din acest proiect a fost scoasă prevederea referitoare la grațierea pedepselor cu suspendare care apărea în draftul inițial.

Mai mult, cei care au fost condamnaţi la plata unor despăgubiri sunt obligaţi să le achite într-un an de la eliberare. În caz contrar, revin după gratii.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri