Propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi la DNA, pe masa lui Klaus Iohannis

Data publicării:
KOVESI BILANT agerpres

Foto: Agerpres

Potrivit biroului de presă al Ministerului Justiţiei, scrisoarea cu propunerea reînvestirii Laurei Codruța Kovesi în funcţia de procuror-şef al DNA a fost trimisă preşedintelui luni seară.

Propunerea trebuie aprobată acum de Klaus Iohannis pentru ca Laura Kovesi, procuror-şef al DNA din mai 2013, să primească încă un mandat.

Procurorul-şef al DNA este numit de preşedinte la propunerea ministrului Justiţiei cu avizul consultativ al CSM, pentru trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, luni, că este foarte fericită că Secţia pentru procurori a CSM a avizat în unanimitate propunerea de reînvestire la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a procurorului-şef Codruţa Kovesi, apreciind că DNA va continua munca foarte bună pe care a început-o de câţiva ani.

Preşedintele Klaus Iohannis declara, în 3 martie, că a fost informat de propunerea ministrului Justiţiei, trimisă Consiliului Superior al Magistraturii, de reînvestire la şefia DNA a Codruţei Kovesi, şeful statului adăugând că rezultatele acestei instituţii vorbesc „de la sine”.

În proiectul de management pentru un nou mandat de trei ani la conducerea DNA, Laura Codruţa Kovesi arată că principala vulnerabilitate şi cea mai mare provocare pentru DNA este creşterea continuă a volumului de activitate. Kovesi susţine că este nevoie de noi ofiţeri judiciari care să efectueze interceptări telefonice şi ambientale.

Kovesi consideră că priorităţi în activitatea viitoare a DNA trebuie să fie „continuarea investigaţiilor importante pentru societate, a cauzelor de corupţie la nivel înalt, investigarea unor dosare complexe şi un grad înalt de diversificare a cazuisticii penale”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri