FOTO VIDEO Protest al magistraţilor în faţa Palatului de Justiţie din Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
protest magistrati inquam ganea 1
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Un nou protest al magistraţilor, din întreaga ţară, are loc la această oră, în faţa Palatului de Justiţie din Capitală.

protest magistrati inquam ganea 6
protest magistrati inquam ganea 6

Galerie FOTO - INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Este al treilea protest, în mai puţin de nouă luni. 

Sunt aproape 300 de procurori şi judecători.

Procuror Antonia Diaconu: Am venit să îl susţinem pe procurorul general. Pe noi nu ne-a întrebat nimeni dacă e necesară evaluarea procurorului general. Mă gândeam că am fi putut fi întrebaţi. Domnul Tudorel nu ne-a întrebat.

Judecător Cristi Danileţ: Oamenii trebuie să înţeleagă că procurorii şi judecătorii veghează la respectarea legii. Acuzele care s-au adus în ultima vreme sunt nemaiîntâlnite. Cetăţenii trebuie să vină cu încredere la noi. Modificările penale par a favoriza mai degrabă infractorii, ne taie din pârghiile necesare pentru a face dreptate. Justiţia română e în pericol de a fi acaparată de politic. Aşteptăm ca ministrul Justiţiei să răspundă la scrisoarea pe care i-am adresat-o în urmă cu două săptămâni.

Principalele nemulțumiri ale judecătorilor și procurorilor sunt modificările la legile justiției și la codurile penale, prelungirea mandatelor Inspecției Judiciare prin Ordonanță de Urgență, ignorarea și ridiculizarea Comisiei de la Veneția, dar și evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr de către ministrul justiției, Tudorel Toader.

Magistrații au adus pancarte pe care au scris mesaje precum: ”Respectarea avizului Comsiei de la veneția”, ”CSM nu are rol decorativ”, ”Justiție independentă”, ”Nu vrem o Justiție sub control politic”, ”Prezent pentru evaluare”, ”Separația și echilibrul puterilor în stat”.

Sunt prezenţi magistraţi din întreaga ţară.

În zonă sunt şi alte persoane venite să îi susţină pe magistraţi, în timp ce alţii contestă acţiunea lor.

Anunțul cu privire la protest a fost făcut sâmbătă de judecătorul Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj-Napoca, fost membru CSM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri