Protocoalele cu SRI | Augustin Zegrean: De ce se miră unii?

Data publicării:
augustin zegrean captura youtube

Serviciul Român de Informaţii a încheiat înţelegeri de colaborare nu doar cu Parchetul General, ci şi cu alte instituţii importante din sistemul judiciar - Curtea Supremă, Inspecţia Judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii. Existenţa protocoalelor a fost discutată de CSM, care urmează să decidă dacă va cere desecretizarea documentelor, dar şi dacă va cere informaţii despre efectele lor asupra funcţionării justiţiei.

Despre aceste protocoale a vorbit şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, care s-a arătat surprins de reacţiile stârnite de subiect. "Din moment ce se specifica explicit că dosarul respectiv a fost realizat cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii, de ce se miră unii că SRI a fost implicat în anchetă?", se întreabă fostul şef al CCR.

"Protocolul l-am citit şi eu ca toată lumea, nu neapărat ce scrie acolo este atât de înspăimântător ci faptul că el a existat şi că au trebuit să se formeze echipele acelea mixte. Este prea mult... S-a sărit calul. Noi mereu, avem acest obicei, românii, de a sări mereu peste cal, ori într-o parte ori în cealaltă, numai pe cal nu nimerim. Ce mă miră pe mine este faptul că toată lumea se arată foarte indignată şi foarte mirată de existenţa acestui protocol... Păi, domnii judecători care au judecat dosarele trimise de DNA, în care scria "făcut cu sprijinul SRI-ului", nu s-au gândit atunci în ce constă sprijinul acesta?! Acuma vin şi spun că ei nu ştiau?! Eu cred că toţi ştiau! A fost o perioadă în care chiar spunea dosar realizat cu sprijinul SRI. Ce se înţelegea de-acolo? Cum i-a sprijinit? I-a sprijinit să nu cadă?! Sigur că ştiau şi acuma se mira toţi că ei nu am văzut, nu au auzit, pe la ei nu a trecut... Era un slogan care circula, că în România nu este judecat hoţul, ci cel care prinde hoţul şi acesta este pedepsit... Era chiar şi un banc pe vremuri, care spunea fazele construirii socialismului: faza a patra era să se caute vinovaţii şi faza cincea să se pedepsească nevinovaţii. Mă tem să nu se ducă în direcţia asta lucrurile cu acest scandal...", a comentat Augustin Zegrean.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri