PSD tergiversează reținerea senatorului Marius Isăilă

Data publicării:
marius isaila la dna-Mediafax Foto-Liviu Adascalitei-1

Președintele comisiei juridice a Senatului, Cătălin Boboc (PNL), a venit cu ideea ca această comisie să lucreze și săptămâna viitoare, când senatorii nu vor mai mai avea plen, astfel încât să se urgenteze proiectele de lege de pe ordinea de zi.

Substratul acestei solicitări o reprezintă cazul senatorului PSD Marius Isăilă, asta deoarece liberalii vor să dea un vot cât mai devreme. Solicitarea s-a izbit de opoziția Partidului Social Democrat, sta deoarece membrii acestui partid nu au fost de acord să prelungească programul comisiei juridice și săptămâna viitoare. Membrii PSD spuneau că nu este de ajuns să lucreze o comisie săptămâna viitoare, ci trebuie să lucreze și plenul Senatului pentru a se dezbate legile și rapoartele care sunt pe făcute la această comisie.

După aproximativ un sfert de oră de discuții s-a supus la vot, iar votul a fost în favoarea PSD, iar cazul lui Marius Isăilă mai are de așteptat cel mai probabil până după alegerile europarlamentare de pe 25 mai. Solicitarea a fost respinsă cu 72 de voturi "împotrivă", 49 de voturi "pentru" şi 3 abţineri.

DNA cere reținrea senatorului PSD Marius Isăilă pentru luare de mită. Senatorul a fost denunţat succesiv de colaboratorii săi, pe parcursul cercetărilor în dosarul în care e acuzat de trafic de influenţă. Procurorii au constatat că parlamentarul discuta în toalete şi îşi dezbrăca interlocutorii pentru a verifica dacă au aparatură de ascultare.

De asemenea, în dosarul în care Marius Isăilă este vizat au existat și scurgeri de informații către alte persoane cercetate din dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri